Slovenska reprezentanca v četrtfinale centralne evropske superlige

Konec prejšnjega tedna je slovenska ženska reprezentanca do 23 let pod vodstvom selektorja Miroslava Tokića v Linzu nastopila na turnirju centralne evropske superlige (Central European Suprleague). Po porazu s češko ekipo Moravsky Krumlov z 2:6 in zmagi nad domačo Linz AG Froschberg d 6:2, se je uvrstila v četrtfinale tega tekmovanja.

V prvem dvoboju so slovenske igralke proti eni izmed najboljših evropskih ženskih ekip Moravsky Krumlov iz Češke izgubile z 2:6. Sara Tokić je premagala Singapurko Lin Chia Hjuan s 3:0 ter izgubila z Rusinjo Jekaterino Černjavskajo z 2:3 in z Litovko Marijo Mikulavskyinte z 0:3. Lea Paulin je premagala Mikulavskyinte s 3:2 in izgubila s Černjavskajo z 0:3, Enya Moltara pa je izgubila z Lin Chia Hjuan z 0:3 in z Mikulavskyinte z 1:3. V igri dvojic sta morali Sara Tokić in Lea Paulin priznati premoč Lin Chia Hjuan in Černjavskaji z 0:3.

V drugem dvoboju pa so vsa naša dekleta odigrala fantastično in kar presenetljivo gladko premagale s 6:2 domači Linz AG Froschberg, ki je že večkrat osvojil naslov evropskega prvaka med članicami. Tri res odmevne zmage posamezno je zabeležila Sara Tokić, ki je s 3:2 premagala Grkinjo Malamatenio Papadimitrou, s 3:0 Hrvatico Andrejo Pavlović in s 3:1 Belorusinjo Darjo Kisel ter v dvojicah z Leo Paulin še s 3:1 Malamatenio Papadimitrou in Andrejo Pavlović. Po eno zmago sta še prispevali Enya Moltara, ki je s 3:2 premagala Andrejo Pavlović in z 0:3 izgubila z Darjo Kisel ter Lea Paulin, ki je s 3:0 premagala Malamatenio Papadimitrou in z 1:3 izgubila z Andrejo Pavlović.

V novembru se bo podobnega skupinskega predtekmovanja udeležila tudi moška reprezentanca Slovenije U-23.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh