Slovenska četverica na glavnem turnirju v Novi Gorici že dobila nasprotnike

Pri organizaciji WTT, ki zdaj skrbi za mednarodne turnirje v namiznem tenisu so pohiteli z žrebom glavnega dela turnirja Odprtega prvenstva Slovenije, ki se je danes začelo v Novi Gorici. Še preden so bili znani zmagovalci 2. kroga predtekmovanja, ki za preboj na glavni turnir potrebujejo še eno zmago, so že izžrebali pare uvodnega kroga med posamezniki, ki se bo v dvorani OŠ Milojke Štrukelj igral v četrtek.

Prvi nosilec turnirja Darko Jorgić, ki je trenutno na 9. mestu na svetovni lestvici bo za uvod igral s Portugalcem Tiagom Apolonio (55. na svetovni lestvici), s katerim se je srečal že na nekaj turnirjih v tem letu. Nazadnje tudi na turnirju pred dvema tednoma v Macau. Z vabilom organizatorjev se je na glavni turnir uvrstil tudi Deni Kožul, ki je trenutno na 157. mestu na svetu in bi po tem kriteriju moral igrati v kvalifikacijah. Logatčana za uvod čaka Romun Iulian Chirita (213.).

Tudi obe domači povabljeni igralki na glavni del turnirja nista imeli kakšne posebne sreče pri žrebu, saj so v našem taboru po tihem upali, da bi vsaj eni pripadla morebitna kvalifikantka. Najviše postavljena Slovenka na svetovni lestvici Ana Tofant, ki je na 185. mestu, bo v četrtek igrala s Shin Yubin iz Južne Koreje, ki je 34. igralka sveta. Še više pa je uvrščena Čehinja Hana Matelova (27.), ki jo bo za uvod na nasprotni strani mize uzrla Katarina Stražar.

Neposredno na glavni turnir je uvrščena tudi domača ženska dvojica Tofant-Stražar, enako pa velja za moško dvojico Darko Jorgić – Tomaž Polansky (Češ), ki skupaj prihaja iz nemškega kluba Saarbrücken. Prav tako bo na glavnem turnirju igrala tudi mešana dvojica Katarina Stražar in Deni Kožul.

Napisala: NTK Krka Novo mesto in Miha Štamcar

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh