Slovenke uvrščene na ekipno EP!

Slovenska ženska namiznoteniška reprezentanca je v kvalifikacijah za uvrstitev na ekipno evropsko prvenstvo, v skupini B, osvojila prvo mesto in bo od 28. septembra do 3. oktobra igrala v romunskem Cluju. V svoji zadnji tekmi v Beogradu so po včerajšnjih zmagah nad Ferskimi otoki in Estonijo, obakrat s 3:0, za prvo mesto v skupini Slovenke potrebovale le en osvojen dvoboj, zato poraz proti Walesu z 2:3 zanje ni bil usoden. Po enkrat sta zmagali Katarina Stražar in Lara Opeka.

V prvem dvoboju je bila najboljša valižanska igralka Charlotte Carey s 3:0 boljša od Lee Paulin, toda že po naslednjem dvoboju so v slovenskem taboru že lahko proslavili uvrstitev med najboljših 24 evropskih ekip. Katarina Stražar je proti Chloe Thomas nekaj težav imela le v drugem nizu, ki ga je dobila na razliko, v prvem in tretjem pa je nasprotnici prepustila le šest točk. Tudi Lara Opeka je svojo nalogo opravila z odliko, čeprav je Danielle Kelly prepustila dva niza, Valižanka je oba dobila na razliko, v petem odločilnem pa je igralka Kajuh Slovana zmagala z 11:6.

Nadaljevanje za slovensko reprezentanco ni bilo več tako uspešno. Neugodna levoroka Careyjeva je bila še enkrat več premočna za Stražarjevo, ki je dobila drugi niz, medtem ko je Paulinova proti Thomasovi ni bila več dovolj zbrana, kar je nasprotnica izkoristila in zasluženo zmagala.

»Ker smo za napredovanje potrebovali le eno zmago, smo se odločili, da Ana Tofant danes ne igra, v ekipi pa je bila spet Lara Opeka, ki je svojo nalogo opravila dobro. Tako kot tudi Katarina Stražar, saj smo po njenem prvem dvoboju že dosegle svoj cilj. Proti Careyjevi je na trenutke igrala zelo dobro, nato pa je naredila nekaj lastnih napak, je pa res, da zbranost celotne ekipe ni bila več takšna kot na začetku tekme. Slabše kot včeraj je igrala Lea Paulin, vendar je najbolj pomembno, da smo se že danes uvrstile na evropsko prvenstvo in se tako izognile jutrišnjemu repasažu. Prav vse štiri si zaslužijo pohvale tako za pristop kot za prikazano igro. Še enkrat več so potrdile, da so najboljše, ko je to najbolj potrebno,« je svoje izbranke pohvalila Vesna Ojsteršek, selektorica slovenske ženske reprezentance, ki bo s Stražarjevo in Tofantovo pred evropskim prvenstvo v Romuniji igrala še na WTT Star Contender turnirju v Dohi.

Slovenska moška reprezentanca je na ekipno evropsko prvenstvo že uvrščena.

Izidi kvalifikacijskega turnirja v Beogradu

  1. krog

Slovenija – Ferski otoki   3:0

Ana Tofant – Anja Wongwai     3:0 (7, 5, 5)

Lara Opeka – Henrietta Noerr   3:0 (1, 9, 6)

Lea Paulin – Britt Michelsen     3:0 (4, 2, 1)

Estonija – Wales           3:2

  1. krog

Slovenija – Estonija      3:0

Katarina Stražar – Reelica HAnson  3:2 (9, 10, -9, -10, 11)

Lea Paulin – Airi Avameri               3:2 (8, -5, 11, -6, 6)

Ana Tofant – Vitalia Reinol            3:1 (8, -11, 10, 6)

Wales – Ferski otoki   3:0

  1. krog

Slovenija – Wales      2:3

Lea Paulin – Charlotte Carey             0:3 (-5, -4,- 7)

Katarina Stražar – Chloe Thomas     3:0 (6, 9, 6)

Lara Opeka – Danielle Kelly            3:2 (7, -9, -9, 6, 6)

Katarina Stražar – Charlotte Carey   1:3 (-9, 9, -12, -8)

Lea Paulin – Chloe Thomas              0:3 (-6, -8, -7)

Estonija – Ferski otoki  3:0

Vrstni red: Slovenija 4 (8:3), 2. Wales 4 (8:5), 3. Estonija 4 (6:5),4. Ferski otoki 9 (0:9).

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh