Slovenke tik pred uvrstitvijo na ekipno evropsko prvenstvo

Slovenska ženska namiznoteniška reprezentanca je v prvih dveh kvalifikacijskih tekmah za uvrstitev na ekipno evropsko prvenstvo, ki bo od 28. septembra do 3. oktobra v romunskem Cluju, zabeležila dve zmagi. V Beogradu je v skupini B brez večjih težav s 3:0 premagala Ferske otoke, s 3:0 pa je bila boljša tudi od Estonije, a sta se kar dve tekmi končali šele v petem nizu. V soboto bodo izbranke Vesne Ojsteršek ob 13. uri igrale še z Walesom.

Tekma s Ferskimi otoki je bila za najboljše slovenske namiznoteniške igralke po pričakovanjih le ogrevanje. Najbolj prepričljivo je svoj dvoboj dobila Lea Paulin, ki je Britt Michelsen v treh nizih prepustila le sedem točk. Tudi Ana Tofant in Lara Opeka nista imeli večjih težav, saj njuni nasprotnici prav tako nista osvojili niza.

Tudi proti Estoniji, ki je v prvem krogu s 3:2 premagala Wales, slovenska izbrana vrsta ni izgubila dvoboja, vendar je morala v zmago vložiti veliko več truda. Namesto Opeke je priložnost dobila Katarina Stražar, ki je v pravem maratonskem dvoboju šele v petem nizu strla odpor Reelice Hanson. Prva dva niza je Stražarjeva dobila na razliko, v tretjem in četrtem pa je bila v končnicah bolj zbrana Estonka. Odločal je peti niz, v njem pa je s 13:11 slavila slovenska reprezentantka. Tudi Paulinova je za zmago proti Airi Avameri potrebovala pet nizov, zadnjega je dobila z 11:6. Novi dve točki za slovensko reprezentanco je potrdila Tofantova, ki je Vitalii Reinol prepustila drugi niz.

»Jutri gremo na zmago proti Walesu, ne razmišljamo o tem, kaj in koliko je dovolj za prvo mesto v skupini, enostavno gremo na vse. Kot sem že omenila, je tukaj kar precej živčne vojne, zato moramo ohraniti mirno glavo. Čaka nas neugodna levoroka Charlotte Carey, tako da bomo poskušali ‘loviti’ postavo. Tudi danes sem proti Estoniji postavila Katarino na enko, na dvojko Leo, ker od naših nekako najbolj čuti in obvlada proti travi, Ano pa na trojko. V kakšni zasedbi bomo igrale proti Walesu, še ne vem, upam, da bomo imeli srečno roko, najbolj pomembno pa bo, da dekleta tudi to tekmo odigrajo mirno, osredotočene na vsako točko, kajti le to nam lahko prinese uvrstitev na evropsko prvenstvo,« je po prvem dnevu kvalifikacij v Beogradu povedala Vesna Ojsteršek.

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je na ekipno evropsko prvenstvo že uvrščena.

Izidi kvalifikacijskega turnirja v Beogradu

  1. krog

Slovenija – Ferski otoki    3:0

Ana Tofant – Anja Wongwai       3:0 (7, 5, 5)

Lara Opeka – Henrietta Noerr    3:0 (1, 9, 6)

Lea Paulin – Britt Michelsen       3:0 (4, 2, 1)

Estonija – Wales             3:2

  1. krog

Slovenija – Estonija      3:0

Katarina Stražar – Reelica Hanson  3:2 (9, 10, -9, -10, 11)

Lea Paulin – Airi Avameri                 3:2 (8, -5, 11, -6, 6)

Ana Tofant – Vitalia Reinol                3:1 (8, -11, 10, 6)

Wales – Ferski otoki   3:0

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh