Slovenija v prvem krogu proti Južni Koreji, Tokić prvi za mizo

Eden od nosilcev slovenske zastave na otvoritvi olimpijskih iger v Tokiu, Bojan Tokić, bo svoj četrti nastop na olimpijskih igrah začel že dan po odprtju iger, ko se bo v prvem krogu pomeril s Kanadčanom Jeremyjem Hazinom. Drugi slovenski predstavnik v posamični konkurenci, Darko Jorgić, bo v prvem krogu prost, njegov prvi nasprotnik pa bo dan pozneje zmagovalec dvoboja med Špancem Alvarom Roblesom in Argentincem Gastonom Altom. Znan je tudi nasprotnik slovenske reprezentance v ekipnem delu tekmovanja. Izbranci Andreje Ojsteršek Urh se bodo v osmini finala pomerili z Južno Korejo.

Tokić že v prvem krogu, Jorgić šele v drugem

Tokić, ki je že nastopil na OI v Pekingu, Londonu in Rio de Janeiru, je lahko zadovoljen z žrebom v Tokiu, saj bo v prvem krogu igral proti mlademu, 21-letnemu Kanadčanu Hazinu. Levoroki Hazin je na svetovni lestvici trenutno na 156. mestu, v primeru zmage pa izkušenega Novogoričana, ki se je na svojih prvih dveh olimpijskih nastopih uvrstil v tretji krog tekmovanja, pred petimi leti v Riu de Janeiru pa v četrti krog, čaka Hrvat Tomislav Pucar, 33. igralec svetovne lestvice. Pucar se je na nedavnem evropskem prvenstvu v Varšavi v dvojicah z Darkom Jorgićem uvrstil v četrtfinale.

Na svoj prvi olimpijski nastop nestrpno čaka tudi Jorgić, ki bo 30. julija praznoval 23. rojstni dan. Trenutno 28. igralec svetovne lestvice bo tekmovanje začel v drugem krogu. Kdo bo njegov nasprotnik, bo znano po dvoboju med 30-letnim Roblesom, 66. igralcem svetovne lestvic,e in šest let starejšim Altom, ki je na svetovni lestvici na 98. mestu.

Ojsteršek Urhova zadovoljna z žrebom

Ekipni del olimpijskega turnirja v namiznem tenisu se bo začel 1. avgusta. V slovenskem taboru so si pred žrebom želeli le, da se v osmini finala ne bi pomerili s Kitajsko. Želja se jim je uresničila, saj bi se z njo lahko srečali šele v polfinalu, pot do tja pa bo seveda vse prej kot lahka. Že v osmini finala bo njihov nasprotnik Južna Koreja, ki je bila na zadnjem ekipnem svetovnem prvenstvu v Halmstadu na Švedskem tretja. Ekipa, ki ima v svojih vrstah trenutno 12. in 13. igralca svetovne lestvice, Woojin Janga in Chuqin Jeonga, oba sta v posamični konkurenci že uvrščena v tretji krog, bo zagotovo favorit v tem dvoboju, toda v preteklosti so Tokić, Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar presenetili že marsikoga. V primeru zmage bi Slovenija v četrtfinalu igrala z boljšim iz dvoboja med Brazilijo in Srbijo.

Preostali pari osmine finala so še: Kitajska – Egipt, Hongkong – Francija, Japonska – Avstralija, ZDA – Švedska, Kitajski Tajpeh – Hrvaška in Portugalska – Nemčija.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh