Slovenija na SP brez Andreje Ojsteršek Urh

Včeraj se je na dolgo pot na Kitajsko, kjer bo v Chengduju od 30. septembra do 9. oktobra potekalo ekipno svetovno prvenstvo v namiznem tenisu, podala tudi slovenska moška reprezentanca. Vendar brez selektorice Andreje Ojsteršek Urh, ki je bila na zadnjem testiranju pozitivna na covid-19 in je morala ostati doma, tako da bodo slovenske barve branili samo Darko Jorgić, Deni Kožul, Peter Hribar in Tilen Cvetko.

»Žal so morali fantje na pot sami, saj sem bila pozitivna na covid-19, pa tudi sicer se ne počutim najbolje, tako da ostajam doma. Ker bi bilo v tako kratkem času težko pridobiti vizo in vse potrebne aplikacije za osebo, ki je ni bilo na seznamu, nam drugega ni preostalo. Z njimi bi lahko šel Jože, toda ker je moj najbližji stik, tudi on ne more iti s fanti. Na srečo so bili vsaj fantje negativni na testu, tako da bomo z njimi na zvezi preko družabnih omrežij,« je pred včerajšnjim odhodom na Kitajsko sporočila Andreja Ojsteršek Urh.

»Slaba novica je, da je Andreja pozitivna, dobra pa, da smo vsi drugi zdravi in lahko gremo na pot. Ker sem bil veliko v stiku z njo na treningih, sem bil tudi sam vprašljiv, ali bom sploh lahko šel na pot, toda na srečo so bili testi negativni, zato sem se odločil, da bom pomagal ekipi na tem pomembnem prvenstvu. Vsekakor nam ne bo lahko brez trenerke, ampak mislim, da si bomo vsi štirje pomagali po najboljših močeh. Veseli me, da je forma dobra, mislim, da to velja tudi za preostale tri soigralce in samo želim si, da bo tako tudi na Kitajskem. V tem trenutku je težko reči, kaj lahko pričakujemo, saj bo žreb šele v sredo,« pa je pred odhodom iz Frankfurta, povedal Darko Jorgić.

V Chengduju bo v moški konkurenci nastopilo 33 reprezentanc, ki bodo razdeljene v sedem predtekmovalnih skupin. V osmino finala se bosta uvrstili najboljši dve ekipi iz vsake skupine ter še dve najboljše tretjeuvrščeni ekipi. Pred štirimi leti v Halmstadu na Švedskem je prvo mesto osvojila Kitajska, ki bo tudi tokrat prvi favorit, druga je bila Nemčija, tretje mesto pa sta si delili reprezentanci Švedske in Južne Koreje, Slovenija pa je tekmovanje končala z delitvijo 17. mesta.

Na Kitajskem bo prvi cilj mlade slovenske reprezentance, ki bo prvič po dolgih letih na ekipnem svetovnem prvenstvu igrala brez Bojana Tokića, obstanek med elito, želja pa je uvrstitev v osmino finala. Tokrat na svetovnem prvenstvu ne bo slovenske ženske ekipe, med 29 ekipami pa bodo naslov branile Kitajke.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh