Shinozuka dvakrat usoden za Jorgića

Mladi, 19-letni Japonec Hiroto Shinozuka, 44. igralec svetovne lestvice, je bil v finalu turnirja serije WTT Contender v Novi Gorici dvakrat boljši od najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca, Darka Jorgića. Najprej ga je s 4:3 (11, 7, -6, -5, -9, 10, 6) premagal v posamični konkurenci, nato pa, je bil z rojakom Shunskujem Togamijem boljši od Hrastničana in Čeha Tomaša Polanskya še v igri dvojic s 3:0 (10, 9, 7). Že v torek čaka slovensko reprezentanco njena prva tekma v kvalifikacijah za ekipno EP, ki bo prihodnje leto na Švedskem. V Črnomlju se bodo ob 17. uri pomerili z Romunijo.

Finalni obračun med posamezniki se za desetega igralca svetovne lestvice ni začel ravno obetavno. Levoroki Shinozuka je po napeti končnici uvodnega niza dobil še drugega, toda v tretjem se je Jorgić le zbral in nasprotniku v tretjem nizu prepustil le šest točk. Še bolj prepričljiv je bil v četrtem nizu, ko je povedel s 5:0, zato pa so se v začetku petega niza spet pojavile težave. Japonec je povedel s 4:0, na deveti točki je Jorgić izenačil, nato pa dobil še dve zaporedni točki. Tudi v šestem nizu je bil varovanec Andreje Ojsteršek Urh na dobri poti, vodil je s 7:3 in 9:6, vendar se Shinozuka ni vdal in dosegel štiri zaporedne točke. Prvo zaključno žogo za izenačenje v nizih je Jorgić ubranil, druge ne in o zmagovalcu je odločal sedmi niz. Na krilih končnice šestega niza je Shinozuka vstopil tudi v sedmega, v katerem je bil ves čas v prednosti in ga tudi zanesljivo dobil.

Nekaj ur pozneje sta se Jorgić in Shinozuka še enkrat srečala za mizo, tokrat v igri dvojic, spet pa se je zmage veselil mlajši Japonec, ki se je z rojakom Togamijem veselil še druge zmage na turnirju. Jorgić in Polansky sta v prvih dveh nizih sicer bila blizu uspeha, v tretjem pa sta bila Japonca ves čas boljša.

»Ko imaš priložnost zmagati pred svojimi gledalci in ti to ne uspe, glava zagotovo ne more biti mirna. Ampak zdaj, ko je od finalnega obračuna med posamezniki minilo že nekaj časa, se počasi umirjam. Upam, da bom lahko danes mirno spal, da se bom lahko spočil in v miru premlel, kaj sem naredil v Novi Gorici. Končno drugo mesto je spodbudno, in če turnir ne bi bil doma, na njem najverjetneje ne bi nastopil, kajti bil sem mesec in pol v Aziji, počitka praktično nisem imel in morda mi je na koncu zmanjkalo tudi nekaj energije. Lahko bi bilo tudi drugače, vendar moram gledati naprej in se iz tega poraza česa naučiti, da bom igral še boljše. Med samim dvobojem sem naredil preveč lastnih napaki, sploh v prvih dveh nizih, veseli pa me, da sem potem le prišel do svoje igre, žal pa sem v šestem nizu nasprotniku podaril zmago. Ni kaj, nikoli ni prijetno izgubiti, še zlasti ne doma, očitno pa je, da bom moral v prihodnje še več igrati z azijskimi igralci,« je po koncu turnirja dejal Jorgić.

V današnjem ženskem finalu je 34. igralka lestvice ITTF, Korejka Yubin Shin, s 4:3 (6, 10, 2, -10, -9, -6, 6) premagala Monačanko Xiaoxin Yang (14. ITTF). Po zaslugi Chengzhu Zhu in Hoi Kem Doo je tudi finale ženskih dvojic pripadel azijskim igralkam. Hongkonžanki sta bili s 3:0 (7, 8, 6) boljši od Švedinj Linde Bergstrom in Christine Kallberg. Že v soboto sta v mešanih dvojicah slavila Yubin Shin in Jonhgoon iz Južne Koreje.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh