Sestrski finale Neži, med kadeti najboljši Koren

Na prvem odprtem turnirju za kadetinje in kadete sta v organizaciji ŠD SU prvo mesto osvojila Neža Gazvoda (ŠD SU) in Aleks Koren (Cirkovce). Neža je bila v finalu boljša od svoje sestre Neje, medtem ko je Aleks premagal Aleksa Koželja (Savinja Žalec). Pri kadetinjah sta si tretje mesto delili Petra Pia Fornazarič (Vrtojba) in Neja Horvat (Fužinar Inter Diskont), pri kadetih pa Aleksander Miščević in Mitja Erzetič (oba Vrtojba).

Med 27 prijavljenimi kadetinjami so se na koncu najbolj veselili v domačem taboru, saj sta sestri Neža in Neja Gazvoda osvojili prvi dve mesti. Obe sta do finala prišli brez izgubljenega niza. Po zmagah v kvalifikacijskih skupinah sta bili obe v prvem krogu prosti, v četrtfinalu je Neža nato premagala še Aleksandro Livnjak (Logatec) in v polfinalu Petro Pio Fornazarič, medtem ko je bila Neja boljša od Sare Erhatič (Cirkovce) in Neže Horvat. Finalni obračun je bolje začela Neja, ki je povedla z 2:0 v nizih, toda Neža je s preobratom prišla do prvega mesta. V finalu je bilo 3:2 (-9, -6, 4, 6, 6) za Nežo.

Bolj številna je bila udeležba med kadeti, saj se je turnirja udeležilo 77 igralcev. Na koncu sta imela največ uspeha oba prvo postavljena nosilca, dva Aleksa, Koren in Koželj. Več težav na poti do finala je imel Koželj, ki je v izločilnih bojih po prvem mestu v kvalifikacijski skupini, v drugem krogu brez izgubljenega niza premagal Matica Požeka (Mengeš), zato pa ga je v osmini finala pošteno namučil Vid Semprimožnik (Savinja Žalec). V četrtfinalu je Koželj s 3:1 premagal Luko Čačića Blažeka (Arrigoni), v polfinalu pa še Mitjo Erzetiča. Brez izgubljenega niza se je v finale uvrstil Koren, ki je bil po vrsti boljši od klubskega soigralca, Jake Kranjca, Filipa Margona (Arrigoni), Ubrana Zavasnika, še enega igralca Žalca in v polfinalu še od Aleksandra Miščevića. Tudi v finalu je Koren nadaljeval z odlično igro in je Koželja premagal s 3:0 (1, 7, 6).

Izidi 1. OT za kadetinje in kadete

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh