Seminar za namiznoteniške sodnike v Murski Soboti

Pred državnim prvenstvom za rekreativce in veterane v Murski Soboti je bil v petek uspešno izveden seminar za namiznoteniške sodnike. Udeležilo se ga je 17 bodočih sodnikov iz prekmurskega območja. Seminar je vodila Milana Krmelj, predsednica tehnične komisije pri NTZS in mednarodna sodnica z modro značko.

Pohvalno je, da so se seminarja udeležili tako starejši rekreativni igralci, kot tudi mladi igralci NTK Mura Sobota in NTK Keme Puconci. Udeleženci so najprej prisostvovali predavanju o pravilih namiznoteniške igre. V času samega predavanja so izkazovali veliko zanimanje za sama pravila igre in imeli pripravljena razna vprašanja o reševanju določenih težkih in nepredvidljivih situacij, ki se lahko zgodijo v namiznoteniški igri.

Po končanem predavanju so vsi udeleženci seminarja opravljali še pismeni preizkus znanja. Nekateri udeleženci so bili pri tem bolj uspešni, drugi nekoliko manj, vsi pa so pozitivno opravili pismeni preizkus. Naslednji dan so nekateri novi sodniki že sodili na zgoraj omenjenem tekmovanju. Dva mlada člana NTK Mura Sobota, Luka Šantavec in Nejc Titan, pa sta pokazala zelo dobro vlogo tudi pri samem vodenju tekmovanja in si zaslužita vso pohvalo.

Tako NTZS pridobiva nove namiznoteniške sodnike in organizatorje, kar je vsekakor zelo spodbudno za razvoj.

Pripravila: Milana Krmelj, predsednica tehnične komisije pri NTZS

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh