Šele Nemci zaustavili slovenske mladince

Tudi tretji dan evropskega prvenstva za mlajše kategorije so v Glivicah na Poljskem v slovenskem taboru najbolj navdušili mladinci, ki so se po zmagi nad uvrstili v osmino finala. Čeprav so se proti favorizirani Nemčiji dobro borili, so vseeno morali sprijazniti s porazom.

V drugem krogu razigravanja so slovenski mladinci premagali Španijo s 3:1, kar jim je prineslo uvrstitev v osmino finala. Z dvema zmagama se je izkazal Brin Vovk Petrovski, ki je v odločilni tekmi s 3:2 premagal najboljšega španskega igralca Daniela Berzosa. Do pomembne zmage je prišel tudi Domen Hohnjec, praznih rok pa je proti Berzosi ostal le Miha Podobnik.

V osmini finala so se nato slovenski mladinci v večernih urah pomerili z Nemčijo, ki je osvojila prvo mesto v skupini C. Že v prvem dvoboju so Nemci opravičili vlogo favorita, saj je Tom Schweiger premagal Podobnika, ki je prvi niz izgubil na 6, drugega pa na 5. V tretjem je Schweiger prišel do štirih zaključnih žog, vse štiri je mladi Logatčan, ki bo v prihodnji sezoni igral za Savinjo, ubranil, ne pa tudi pete. Tudi Andre Bertelsmeier, ki je zmagal s 3:0 (6, 5, 4), je bil premočan za Vovka Petrovskega. Brez pravih možnosti za zmago je bil tudi Hohnjec, ki je z 0:3 (-5, -2, -7) izgubil proti Matthiasu Danzerju.

Dan se je na žalost slabo začel za slovenske mladinke, ki so v drugem krogu razigravanja z 1:3 izgubile proti Walesu in tako ostale brez možnosti, da bi se borile za kolajne. Do edine zmage je prišla v prvem dvoboju Sara Tokić, sledili pa so porazi Enye Moltare, Polone Horvat in v četrtem dvoboju še proti najboljši igralki Walesa, Anni Hursey. V ponedeljek bodo mladinke v skupini N igrala s Srbijo in Moldavijo.

Kadeti, ki igrajo v skupini K, so v prvem krogu s 3:0 premagali Švico. Po enkrat sta zmagala Aleks Koren in Luka Jokić, v dvojicah pa je bil Jokić uspešen z Borom Brodnjakom. Tudi slovenski kadeti bodo v ponedeljek igrali s srbskimi vrstniki.

Prvi krog  v skupini P so odigrale tudi kadetinje, ki so s 3:0 premagale Črno goro. V posamičnih dvobojih sta bili uspešni Vita Kocjančič in Lana Slatinšek, ki je bila v dvojicah uspešna tudi z Ano Leskošek. Slovenske kadetinje bodo v ponedeljek igrale proti Kosovu in Hrvaški.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh