Sedmi niz, usoden tako za Tofantovo kot za Kožula

V drugem krogu turnirja WTT Feeder v Olomoucu sta se od nadaljnjega tekmovanja poslovila Ana Tofant in Deni Kožul. Oba sta izgubila s 3:4, Tofantova proti Yuan Wan iz Nemčije, Kožul pa je moral v sedmem nizu priznati premoč Slovaka Lubomirom Pišteja.

Triindvajsetletna Mengšanka lani na turnirju WTT Contender v Budimpešti proti Yuan Wan ni osvojila niti niza, v Olomoucu je nemška reprezentantka tudi že s 3:0. Kazalo je na njeno gladko zmago, toda Ana Tofant se ni predala, z odlično igro je izenačila izid v nizih, v sedmem pa je bila spet boljša 90. igralka svetovne lestvice. Končni izid je bil 4:3 (7, 4, 5, -8, -9, -8, 8) za Yuan Wan.

»Na takšnih turnirjih je izjemno težko dobiti štiri zaporedoma proti enakovredni oziroma boljši nasprotnici. Prve tri nize je nasprotnica odigrala praktično brez napak in mi ni pustila blizu. V začetku četrtega niza mi je nato uspelo nekoliko dvigniti raven svoje igre, ona je začela delati več napak, kar mi je prineslo izenačenje v nizih. V zadnjem nizu je bila nato v ključnih trenutkih žal sreča na njeni strani,« je po turnirju v Olomoucu dejala Tofantova, trenutno 176. igralka svetovne lestvice, ki se je dotaknila tudi minulega evropskega prvenstva.

»Predstave na evropskem prvenstvu in pa tudi Feeder turnirju v Olomoucu so dobra popotnica za nadaljevanje sezone in dodatna motivacija za treninge. V Franciji, kjer živim in treniram zadnji dve leti, mi dobrih pogojev za trening in napredek v igri ne manjka, tako da sem pred začetke ligaške sezone lahko zelo optimistična. Še pred tem me prihodnji teden v Bolgariji čaka še en WTT Feeder turnir, kjer sem že uvrščena v glavni žreb posamezno in v dvojicah.«

Na dobri poti, da bi se uvrstil v osmino finala, je bil Deni Kožul, 140. igralec svetovne lestvice, ki povedel z 2:0 v nizih, vodil je tudi še s 3:1, vendar je bil izkušeni Slovak Lubomir Pištej v končnici petega niza bolj zbran, v šestem in sedem pa Logatčanu ni več dovolili priključka. Končni izid je bil 4:3 (-14, -8, 11, -10, 10, 8, 8). Toda tudi za Pišteja (143.) je bilo turnirja konec v osmini finala, kjer ga je s 4:3 premagal Avstrijec Robert Gardos.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh