Še trije naslovi za Kitajsko, eden za Japonsko

S finalnimi tekmami v posamični konkurenci se je v Novi Gorici končalo letošnje svetovno prvenstvo za mladince in kadete. Zadnje naslove svetovnih prvakov sta v mladinski konkurenci osvojila Lin Shidong in Kuai Man, oba iz Kitajske, v kadetski konkurenci pa je pri fantih slavil njun rojak Sun Yang, pri dekletih pa je bila najboljša Japonka Yuna Ojio. Zadnji podeljevalci kolajn so bili Marko Tribušon, podžupan občine Nova Gorica, Matija Krnc, ki je pred dnevi s strani NTZS prejel priznanje za življenjsko delo in Tomaž Kralj, predsednik NTZS.

Deveti igralec članske lestvice ITTF Lin Shidong, je s prvim mesto upravičil vlogo favorita, v polfinalu pa je šele četrtem, petem in šestem nizu dokončno strl odpor Kao Cheng-Juija iz Tajvana, ki ga je premagal s 4:2 (-8, -5, 11, 3, 4, 2). S 4:2 (-5, -18, 9, 8, 9, 7) se je v drugem polfinalnem paru zmage veselil še drugi Kitajec, četrto postavljeni nosilec, Wen Rubio, medtem ko se je moral Romun Eduard Ionescu, sicer drugo postavljeni nosilec, tako kot Kao Cheng-Jui zadovoljiti z bronasto kolajno. V kitajskem finalu je Lin Shidong s 4:1 (-6, 6, 9, 2, 3) premagal Wen Ruiba.

Tudi pri mladinkah so se naslova svetovne prvakinje veselili v kitajskem taboru, saj je Kuai Man s 4:0 (3, 11, 5, 5) premagala Romunko Eleno Zahario, ki je v prvem krogu premagala Saro Tokić. Do bronaste kolajne sta prišli Nemka Annett Kaufmann, ki je z 1:4 (-6, -8, 5, -14, -11) izgubila s Kuai Man in Kitajka Xu Yi, ki je z 2:4 (-9, -11, 10, -6, 8, -9).

Edini igralec, ki ni prihajal iz Azije, je bil v polfinalu pri kadetih Portugalec Tiago Abiodun, ki pa je v njem moral priznati premoč Kitajca Sun Yanga, ki je zmagal s 4:0 (5, 9, 9, 9). Kitajski finale je v tekmi polno preobratov preprečil Japonec Tamito Watanabe, ki je Wang Jixuana premagal s 4:3 (7, 9, -9, 6, -8, -5, 6). Abiodun in Wang sta osvojila bronasto kolajno, v finalu pa je bilo vse v znamenju Suna, saj je Watanaberja premagal s 4:0 (6, 6, 4, 9).

Popolnoma azijski je bil polfinale pri kadetinjah, kjer je prva nosilka Japonska Yuna Ojio s 4:3 (8, 11, -5, -9, boljša od Kitajje Yan Yutong, v drugem polfinalnem paru pa je drugo postavljena nosilka Yoo Yerin s 4:2 (-8, 7, 7, -9, 9, 7) četrto postavljeno nosilko Wu Jia-En iz Tajvana. Finalni obračun se je nekoliko presenetljivo končal že po štirih nizih, saj je Yoo Yerin s 4:0 (8, 7, 5, 2) ugnala Yuno Ojio. Bronasto kolajno sta dobili Yan Yutong in Wu Jia-En.

povezava do vseh rezultatov na SP v Novi Gorici:

https://worldtabletennis.com/eventInfo?selectedTab=Draws&eventId=2711

povezava do fotografij na SP v Novi Gorici

https://www.flickr.com/photos/ittfworld/

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh