Še naprej veliko odpovedi v obeh 1. SNTL

Že med tednom so bile odigrane tekme 13. kroga v obeh prvih slovenskih namiznoteniških ligah, vendar tudi z veliko odpovedmi. Podobno je bilo tudi v sobotnem 14. krogu, v vodstvu pa sta po nepopolnih krogih ŠD SU I v 1. SNTL za moške in Kajuh Slovan v 1. SNTL za ženske.

Brez tekem je v 1. SNTL za moške sta ostala Maribor in Mengeš I, ki bosta svoji tekmi morali igrati pozneje. V sredo je bilo najbolj zanimivo na Kodeljevem, kjer je Kema Puconci I šele v devetem dvoboju strla odpor domačega Kajuh Slovana. Za domačine sta bila po dvakrat uspešna Andraž Novak in mladi Mihael Kocjančič, ki je s 3:0 premagal tudi Tomaža Pelcarja, ki je bil sicer za goste uspešen dvakrat, tako kot tudi Damjan Zelko. V odločilnem devetem dvoboju je proti Aleksandru Palchikovskiyju do svoje edine zmage prišel Luka Norčič.

Novomeški derbi je bil to le na papirju, saj je Krka I igrala brez Nevena Karkovića in Mateja Mamuta, tako da so imeli brata Jure in Uroš Slatinšek ter Jožko Omerzel lahko delo na poti do zmage. Nekaj več težav je imel Fužinar Inter Diskont v Zalogu, kjer je zmagal s 5:2. V domači ekipi se je spet izkazal neuničljivi Bojan Pavič, ki je dobil oba svoja dvoboja, za Ravenčane pa je bil trikrat uspešen Mitja Horvat, po enkrat pa Žiga Kristijan Žigon in Darko Jamšek.

Tudi v soboto so bile na sporedu le tri tekme, vse tri pa so se končale s 5:1. V gosteh je domači Xiom Muto premagala Savinja I, za katero sta po dvakrat zmagala Brin Vovk Petrovski in Jaka Golavšek, eno zmago je h končnemu prispeval še Patrik Rosc, ki pa je moral priznati premoč Boštjanu Kraserju. ŠD SU je po dveh zmagah Uroša in Jureta Slatinška in eni Jožka Omerzela premagal Kajuh Slovana. Za Ljubljančanke, ki so igrali brez Mihaela Kocjančiča, je do zmage prišel le Andraž Novak. Oslabljena Krka I je bila brez pravih možnosti za uspeh tudi na Ravnah na Koroškem. Edino zmago za Novomeščane je dosegel Aljaž Šmaljcelj, ki je s 3:2 premagal Luko Breznika, ki je en dvoboj dobil, dvakrat pa sta bila uspešna Mitja Horvat in Darko Jamšek.

Brez tekem le Kema Puconci

Covid-19 je v tem tednu v 1. SNTK za ženske najbolj zagodel igralkam Keme Puconci, ki so v sredo ostale brez tekme proti Kajuh Slovanu v gosteh in v soboto še proti Cirkovcam, ki so bile v sredo proste, doma. V 13. krogu bilo tako najbolj zanimivo v Logatcu, tekma je bila na sporedu v petek, kjer je Sara Tokić s tremi zmagami imela največ zaslug za zmago Letrike proti Logatcu s 5:3. Dvakrat je bila za Vrtojbenke uspešna še Tina Mozetič, v domači ekipi je dvakrat zmagala Nina Zupančič in enkrat Kaja Okorn. V edini preostali tekmi je v sredo Arrigoni doma s 5:2 premagal Krko. Spet se je s tremi zmagami izkazala Jana Ludvik, dve pa je dodala Alenka Ačimovič, za gostje iz Novega mesta sta bili po enkrat uspešni Ana Blatnik in Kim Kastelic.

Tudi v soboto sta bili na sporedu le dve tekmi, in sicer je bil Fužinar Inter Diskont doma s 5:3 boljši od Arrigonija, vodilni Kajuh Slovan pa v gosteh s 5:0 od Krke. Za Ravenčanke sta po dvakrat zmagali Nuša Kadiš in Polona Horvat ter enkrat Lea Kadiš, za Izolčanke pa je bila nepremagljiva Jana Ludvik, ki ni oddala niti niza. Za vodilne Kodeljevčanke sta v Novem mestu do dveh zmag prišli Lara Opeka in Nuša Bolter, do ene pa Enya Moltara.

Velenjčani vse bližje prvemu mestu v 2. SNTL za moške

V osmem krogu 2. SNTL za moške sta odpadli le dve tekmi, težave so imeli v ekipi Melamina, z novima dvema zmagama, proti Soboti in neposrednemu konkurentu, Kemi Puconci II v gosteh, pa je vse bližje prvemu mestu velenjski Tempo. V Murski Soboti je bilo 5:2 za Velenjčane, v Puconcih pa celo 5:1. Brez poraza sta bila v tem krogu le še Rakek, ki je v svoji edini tekmi s 5:3 premagal Arrigoni in Mengeš II, ki je v gosteh s 5:4 ugnal Ilirijo. Ljubljančani so bili dopoldne s 5:3 boljši od Savinje I. Kema Puconci II je bila v svojem prvem sobotnem dvoboju s 5:1 boljša od Ptuja, ki pa je popoldne s 5:2 premagal Soboto.

ŠD SU II presenetil vodilni NTK B2 Bendl

V desetem krogu 3. SNTL za moške, v katerem so bile odigrane vse tekme, je za največje presenečenje poskrbel ŠD SU II, ki je doma s 5:3 premagal do tega kroga vodilni NTK B2 Bendl. Kranjčani so v drugi tekmi v gosteh s 5:2 premagali Vrhniko, njihov spodrsljaj pa je z dvema zmagama izkoristil Logatec, ki je na Primorskem s 5:2 premagal Letriko, nato pa s 5:2 še Gorico. Do dveh zmag je v tem krogu prišla še Savinja III.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh