Še drugič boljši od Gaćine, v polfinalu z Leejem

Po zmagi v osmini finala evropskega TOP 16 v Solunu konec prejšnjega tedna, je Darko Jorgić Hrvata Andreja Gaćino premagal še v četrtfinalu WTT Star Contenderja v Dohi. Najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici, trenutno je na 25. mestu, je izkušenega Hrvata premagal s 3:0 (10, 6, 9). V polfinalu bo Jorgićev nasprotnik Sangsu Lee iz Južne Koreje.

Darko Jorgić nadaljuje z dobrimi predstavami v Dohi. Potem ko je v četrtek drugem krogu glavnega žreba s 3:1 premagal Francoza Cana Akkuza in nato v osmini finala še Američana Kanaka Jhaja, je danes izločil še Gaćino. Hrvaški igralec je v četrtek v osmini finala brez izgubljenega niza premagal Seungmin Choja, ki je v drugem krogu presenetil prvega nosilca turnirja, Nemca Dimitrija Ovtcharova. Tudi proti Jorgiću je bil Gaćina v prvem nizu nekaj časa blizu uspeha, v končnici pa je bil Hrastničan bolj zbran. V drugem nizu je 35-letni Gaćina povedel s 6:3, s kar osmimi zaporednimi točkami pa je tudi ta niz pripadel dvanajst let mlajšemu Slovencu. Zelo izenačen je bil tudi tretji niz, vendar končna zmaga Jorgića ni bila vprašljiva.

»V tekmo sem vstopil brez nervoze, čeprav sem vedel, da bo tekma težka, saj sva se nazadnje srečala pred tednom dni. S svojo igro sem tokrat lahko zadovoljen in če bom ponovil takšno igro, se tudi proti Leeju lahko nadejam dobrega rezultata,« je bil po tretji zaporedni zmagi v Dohi zadovoljen Jorgić.

Njegov nasprotnik v polfinalu bo Sangsu Lee, ki je na svetovni lestvici tri mesta pred njim. Enaintridesetletni Južnokorejec je v četrtfinalu s 3:1 (-11, 6, 8, 7) premagal Finca Benedeka Olaha.

Tokić z Nuytinckom do polfinala

Do polfinala pa se je v igri dvojic prebil tudi Bojan Tokić. Z Belgijcem Cedricom Nuytinckom sta bila v četrtfinalu s 3:1 (4, -11, 8, 4) boljša od Japoncev Kazuhira Yoshimura in Yuta Kizukurija, nastop v finalu pa sta jima preprečila Paul Drinkhall in Liam Pitchford. Angleža sta zmagala s 3:0 (7, 8,7).

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh