Še druga slovenska zmaga v Chengduju

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je slavila še v svojem drugem nastopu v skupini 1 na ekipnem svetovnem prvenstvu. V Chengduju so s 3:0 premagali Tajsko, po enkrat pa so do zmage prišli Deni Kožul, Darko Jorgić in Peter Hribar. Do prve zmage v skupini je prišla Kitajska, ki je bila v prvem krogu prosta, danes pa je s 3:0 premagala Portoriko, proste so bile ZDA.

V primerjavi z uvodno tekmo svetovnega prvenstva, ko je slovenska reprezentanca s 3:1 premagala Portoriko, je proti Tajcem prvi dvoboj začel Deni Kožul. Logatčan je imel proti Phakpoomu Sanguansinu v prvem nizu nekaj težav, ki jih v končnici premagal, v drugem in tretjem pa je bil 39-letni Tajec, ki je v petek premagal Američana Mischela Levinskega, nemočen, saj je skupaj osvojil le osem točk.

Tudi Darko Jorgić je svojo nalogo opravil brez napake. Sarayut Tancharoen, ki je na letošnjem SP tudi že prišel do ene zmage, boljši je bil od Američana Earla Jamesa Alta – ZDA so sicer ta dvoboj dobile s 3:2 -, je nekaj več odpora osmemu igralcu svetovne lestvice nudil le v drugem nizu.

Do svoje prve zmage na svetovnih prvenstvih pa je v tretjem dvoboju prišel Peter Hribar, ki je proti Pattaratornu Passaru, igral po sistemu hladno – toplo. V dvoboju dveh levičarjev, oba stara 23 let, je prvi niz pripadel tajskemu namiznoteniškemu igralcu, ki je izkoristil drugo zaključno žogico. Drugi in tretji niz je bil popolnoma v znamenju Hribarja, ki je v četrtem nizu zaostajal že za šest točk (3:9), na koncu pa se je svojemu nasprotniku približal le še na točko zaostanka (9:10), vendar do preobrata ni prišlo. Zato pa je v četrtem nizu povedel s 6:2 in prednost ohranil do konca.

»Za zdaj gre vse po načrtu. Deni igra zelo prepričljivo, Darko pravi, da še ne čuti žogice, ki je nekoliko mehkejša, upam pa, da se bo po tej zmagi Peter le sprostil. Bi se pa rada zahvalila organizatorjem, ki so nam omogočili, da sem med tekmo s fanti v povezavi preko zooma, sicer je nekoliko zamika, vendar je tudi to bolje kot nič,« je bila po zmagi svojih izbrancev zadovoljna Andreja Ojsteršek Urh, ki je morala zaradi pozitivnega testa na covid-19 ostati doma in zdaj na daljavo vodi slovensko reprezentanco.

»Deni kaže res dobre igre in iskreno upam, da bo to formo zadržal skozi celotno prvenstvo. Peter je danes odigral boljše kot včeraj in je res lepo, da je prebil led ter dobil dvoboj za pomembno zmago s 3:0. Jutri je za nas prost dan, potem pa nas v ponedeljek čaka Kitajska in se v torek pomembna tekma z ZDA,« pa svojo selektorico dopolnil Jorgić.

V nedeljo bo Slovenija prosta, Kitajska bo igrala z ZDA, Tajska pa s Portorikom. Proti Kitajski bodo Jorgić igrali v ponedeljek, ob 13. uri, v torek pa jih ob 10. uri čaka še zadnja tekma v skupini proti Američanom.

Slovenija – Tajska  3:0

Deni Kožul – Phakpoom Sanguansin   3:0 (12, 5, 3)

Darko Jorgić – Sarayut Tancharoen     3:0 (6, 9, 7)

Peter Hribar – Pattaratorn Passara      3:2 (-9, 4, 7, -9, 8)

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh