ŠD SU spet sam v vodstvu

V 1. SNTL za moške so bile v sedmem krogu v soboto na sporedu le štiri tekme, ker bo tekma med Vesno I in Inter Diskontom na sporedu šele v četrtek, 1. decembra. Tako je z zmago s 4:2 proti Savinji I v svoji dvorani spet sam na prvem mestu prvenstvene lestvice ŠD SU. Po dveh zaporednih porazih je Kema Murexin doma premagala Tempo s 4:0, s 4:0 pa je na Kodeljevem proti Kajuh-Slovanu slavil tudi Maribor. V obračunu sredine lestvice je bil Mengeš doma boljši od Krke I. V 1. SNTL za ženske ta teden ni bilo tekem.

V lanski sezoni so Savinjčani v rednem delu ligaškega dela tekmovanja obakrat premagali novomeški ŠD SU, ki nato v polfinalu ni več dovolil presenečenja. Prav tako je v dveh tekmah v finalu premagal Kemo Puconce. Tudi tokrat četa Uroša Slatinška, ki je spet dobil oba posamična dvoboja, tako kot tudi njegov brat Jure, ni dovolila presenečenja, do edinih zmag za ekipo iz Luč pa so prišli Brin Vovk Petrovski, ki je bil s 3:2 boljši od Jožka Omerzela, ter dvojica Jaka Golavšek in Brin Vovk Petrovski.

Mengšani so z zmago proti novomeški Krki ostali v boju za eno od prvih štirih mest, ki vodijo v končnico državnega prvenstva. S po dvema zmagama sta se izkazala Andraž Avbelj in Klemen Jazbič, za nekdanje državne prvake pa je bil dvakrat uspešen Aljaž Šmaljcelj. Enkrat v dvoboju proti Roku Trtniku in drugič v igri dvojic z Denisom Pintarjem.

Preostali dve tekmi sobotnega sporeda sta se končali že po štirih dvobojih. Za Pucončane so v posamičnih dvobojih zmagali Damjan Zelko, Luka Norčič in Tomaž Pelcar, končno zmago pa sta v dvojicah potrdila Norčič in Zelko, medtem ko so Mariborčani do dveh točk prišli na ljubljanskem Kodeljevem. Gregor Komac, Matevž Črepnjak, Tomaž Roudi ter dvojca Komac in Črepnjak domačinom niso prepustili niti niza.

Izidi sedmega kroga v 1. SNTL za moške

Sobočani in Izolčani v 2. SNL za moške še brez poraza

V 2. SNTL so bile na sporedu tekme četrtega kroga, obe vodilni ekipi pa sta zabeležili novi zmagi. Sobočani so doma premagali Ptuj (6:0) in Xiom Muto (6:1), prav tako v svoji dvorani pa je bil Arrigoni boljši od Savinje Plasard II (6:4) in Mengša Racketryja II (6:1).

Aktivne so bile tudi namiznoteniške igralke v 2. SNTL, kjer je Vesna prišla do novih dveh zmag. V prvi tekmi je v gosteh premagala Soboto (6:0), v drugi pa prav tako v gosteh Mengeš (6:1) in je po petih odigranih tekmah edina ekipa brez poraza. Najbližje so jim z enim porazom Jeseničanke, ŠD SU na tretjem mestu pa ima dva poraza.

Izidi četrtega kroga v 2. SNTL za moške

Izidi tretjega kroga v 2. SNTL za ženske

V obeh 3. SNTL za moške samo Cirkovce z maksimalnim izkupičkom

V četrtem krogu 3. SNTL za moške – vzhodna skupina so bile na sporedu le tri tekme, še sedmič v sezoni pa so neporažene ostale Cirkovce, ki so v Murski Soboti s 6:4 premagali domačo Soboto II. Do šeste zmage v sezoni je prišel tudi njihov najbližji zasledovalec, B2 I Bendl, ki je doma premagal Škofjo Loko (6:1).

V 3. SNTL za moške – zahodna skupina trenutno vodi Savinja III, ki je s 6:0 slavila tako v Novem mestu proti Krki II kot v Metliki, z dvema tekmama manj in brez poraza, pa je le točko za njimi Vrhnika, ki je bila prav tako s 6:0 boljša od Arrigonija II.

Izidi četrtega kroga v 3. SNTL za moške – vzhod

Izidi četrtega kroga v 3. SNTL za moške – zahod

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh