ŠD SU še čaka svojega nasprotnika v finalu končnice

Novomeški ŠD SU se je v svoji drugi prvoligaški sezoni že uvrstil v finale končnice 1. SNTL za moške. Po gostujoči zmagi s 5:0 v Puconcih so imeli Novomeščani v domači dvorani veliko več težav, da so strli odpor Keme. Na koncu so zmagali s 5:3. Svojega nasprotnika v finalu končnice bodo dobili šele v torek, 15. junija, ko bo na sporedu tretja tekma med Fužinar Inter Diskontom in Mariborom. V prvi so doma s 5:1 slavili branilci naslova, Mariborčani, na Ravnah pa je bilo 5:3 za lanskoletne poražence finala končnice. Vesna in Kajuh Slovan sta se v 1. SNTL za ženske že uvrstili v finale. Založanke so bile s 5:2 boljše od Keme, na prvi tekmi je bilo 5:1, Kodeljevčanke pa so še drugič zmagale s 5:0.

Na Ravnah sta bila za zmago domače ekipe najbolj zaslužna izkušeni Mitja Horvat in aktualni mladinski državni prvak Aljaž Godec, ki sta zmagala po dvakrat, do pomembne zmage pa je proti najboljšemu mariborskemu igralcu Gregorju Komacu prišel Žiga Kristijan Žigon, lanskoletni mladinski državni prvak. Horvat je bil boljši od Matevža Črepnjaka, ki ga je premagal v petem nizu in Tomaža Roudija, Godec pa je po porazu s Komacem na kolena spravil Črepnjaka in Roudija, slednjega prav tako v petem nizu. Pet nizov je trajal tudi dvoboj med Horvatom in Komacem, po zaostanku z 1:2 v nizih pa je na koncu do zmage prišel mariborski igralec.

Po gladki zmagi na prvi tekmi so v novomeškem taboru na tihem verjetno pričakovali, da ne bodo imeli večjih težav proti gostom iz Puconcev, vendar je bila pot do novega uspeha vse prej kot lahka. Tokrat je bil junak najboljše ekipe rednega dela državnega prvenstva Jure Slatinšek, ki je dobil vse tri svoje dvoboje. V prvem je proti Tomažu Pelcarju zaostajal že z 0:2, pet nizov pa je potreboval tudi, da je strl odpor Damjana Zelka, medtem ko je Luko Norčiča premagal brez izgubljenega niza. Do dveh zmag je prišel še Uroš Slatinšek, ki Norčiču in Zelku ni oddal niza, zato pa ga je s 3:1 premagal Pelcar, ki je bil boljši tudi od Jožka Omerzela. Najmlajšega člana novomeškega ŠD SU-ja je s 3:2 premagal tudi Zelko.

Izidi drugih polfinalnih tekem končnice v 1. SNTL za moške

Po dolgih letih spet ljubljanski finale

Manj razburljivo je bilo na povratnih finalnih tekmah prve ženske lige. Obe ljubljanski ekipi sta po zmagah v gosteh tudi v domači dvorani bili boljši, več dela pa so imele Založanke, saj so gostje iz Puconcev po zaslugi Ane Kovačec in Blažke Harkai prišle do dveh zmag, ko sta premagali Tjašo Supanič. Toda v domači ekipi sta svojo nalogo z odliko opravili aktualna državna prvakinja med posameznicami Ivana Zera, ki je en niz oddala le Ani Kovačec, dvakrat pa je bila za Vesno uspešna tudi Tamara Pavčnik, najbolj uspešna igralka rednega dela državnega prvenstva. Tudi njej je Ana Kovačec odvzela niz.

Že na prvi ponedeljkovi polfinalni tekmi v Izoli je bilo jasno, da Arrigoni letos ne bo še četrtič zaporedoma državni prvak. Brez svoje najboljše igralke, Jane Ludvik, so bile brez pravih možnosti proti Kodeljevčankam, ki so lani morale v finalu končnice priznati premoč Izolčank. Tokrat so svojim nasprotnicam prepustile le niz, v dvoboju z Laro Opeka ga je osvojila Katrina Lydia Sterchi, ob tem pa je slovenska reprezentantka premagala še Manco Paljk. Do dveh zmag je prišla tudi Tjaša Novak, do ene pa aktualna kadetska podprvakinja, Enya Moltara, ki je bila boljša od še mlajše Erin Ukovič.

Tako imamo po dolgih letih spet ljubljanski finale v ženski končnici prve namiznoteniške lige. V devetdesetih letih prejšnjega stoletja se je Kajuh Slovan nekajkrat pomeril z Ilirijo, dvakrat je tudi prišel do naslova državnega prvaka. Za Vesno bo po treh letih to prvi finale, pred tem je v njem igrala še dvakrat, a nikoli še ni osvojila naslova. Kdaj bo na sporedu finalni obračun ljubljanskih ekip, za zdaj še ni znano, kajti Opeko čaka člansko evropsko prvenstvo, medtem ko bosta Novakova in Moltara igrali na odprtem mladinskem prvenstvu Slovenije na Otočcu, ki bo 15. do 19. junija.

Izidi drugih polfinalnih tekem končnice v 1. SNTL za ženske

 

 

Izidi drugih polfinalnih tekem končnice v 1. SNTL za ženske

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh