ŠD SU prvi finalist končnice državnega prvenstva

Novomeški ŠD SU je prvi finalist letošnjega državnega prvenstva v 1. SNTL za moške. V soboto so Novomeščani v Lučah premagali domačo Savinjo I s 5:3, v drugi tekmi, v športnem centru Livada pa so v torek slavili s 5:0 in še drugič zaporedoma uvrstili v veliki finale. S kom bodo v njem igrali, bo znano šele po dvoboju med ekipama Fužinar Inter Diskont, ki brani lanskoletni naslov in Kema Puconci. Prva tekma bo na sporedu danes, ob 17. uri, v Puconcih.

Ker so Savinjčani v rednem delu prvenstva obakrat premagali ŠD SU, v domači ekipi navkljub zmagi v prvi tekmi polfinala končnice, niso ničesar prepustili naključju.

»Na tekmo smo se dobro pripravili, zato tudi ni prišlo do nobenih presenečenj. Celotna ekipa je igrala zelo dobro, sam pa sem zelo vesel za svoji dve priigrani točki, saj sem v Lučah oba svoja dvoboja izgubil. Tudi zato mi ti zmagi toliko več pomenita. Ne glede na to s kom se bomo pomerili v finalu končnice, je naš cilj osvojite naslova državnega prvaka,« je bil po drugi finalni tekmi s Savinjo I odločen Jožko Omerzel.

Najmlajši igralec ŠD SU, je v prvem dvoboju s 3:2 (-5, 9, 7, -9, 7) premagal Patrika Rosca, prav tako pa je bil s 3:2 (6, 0, 14, -12, 7) boljši tudi od mladega Brina Vovka Perovskega, s to zmago pa so Novomeščani tudi potrdili uvrstitev v finale. Pred tem sta z odliko svoje delo opravila tudi brata Uroš in Jure Slatinšek. Uroš Slatinšek, ki je hkrati tudi trener novomeške ekipe, je bil s 3:0 (9, 4, 10) boljši od Jake Golavška, nato pa s 3:0 (2, 9, 6) še od Patrika Rosca. Zanj je bila to že 48. zmaga v letošnjem prvenstvu, ob tem pa ni izgubil niti dvoboja. S 3:0 (9, 4, 7) je Brina Vovka Petrovskega ugnal še Jure Slatinšek.

Po koncu tekme je Darijan Vizjak, komisar lige, gostom iz Luč podelil pokal za končno četrto mesto.

ŠD SU – Savinja I 5:0

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh