ŠD SU premagal Maribor, vodilne ekipe do novih zmag

V šestem krogu 1.SNTL za moške je v derbiju ŠD SU v svoji dvorani s 5:1 premagal Maribor. Aktualni državni prvak Inter Diskont je bil prav tako doma, s 5:3, boljši od Kajuh Slovana in je, tako kot Kema Puconci, ki je bila s 5:0 na Muti boljša od domačega Xioma, še brez poraza. Mengeš I je do svojega drugega para točk po zmagi nad Krko s 5:0, tekma med Savinjo I in Vesno pa je bila preložena. Brez poraza je v 1. SNTL za ženske po šestem krogu Kajuh Slovan, ki je v gosteh s 5:0 premagal Inter Diskont. Po zmagi s 5:1 proti Krki so do točk v gosteh prišle tudi Cirkovce, najbolj napeto pa je bilo v Vrtojbi, kjer je Letrika s 5:4 premagala Arrigoni.

Ker je bila tekma v Lučah med domačo Savinjo I in Vesno, zaradi karantene Brina Vovka Petrovskega preložena, so bile v soboto na sporedu le štiri tekme šestega kroga. Najbolj izenačen dvoboj se je pričakoval v Novem mestu, kjer je v športnem centru Livada pri ekipi ŠD SU gostoval Maribor. Toda domačini so bili tokrat zelo razpoloženi za igro, predvsem to velja za brata Uroša in Jureta Slatinška, ki sta dobila obe svoji posamični tekmi, do zelo pomembne zmage pa je že v prvem dvoboju prišel Jožko Omerzel, ki je s 3:0 premagal Matevža Črepnjaka. Do edine gostujoče zmage je prišel Gregor Komac.

Ravenčani nadaljujejo z zmagami, vendar so se morali tokrat proti Ljubljančanom s Kodeljevega zanjo pošteno potruditi. Spet je vse tri svoje dvoboje dobil izkušeni Mitja Horvat, do dveh pa je prišel tudi Žiga Kristjan Žigon, medtem ko je bil pri gostih dvakrat uspešen Andraž Novak, enkrat pa mladi Mihael Kocjančič. Do svoje šeste zmage v letošnji sezoni so na gostovanju na Muti prišli tudi Pucončani, ki so domačinom prepustili le dva niza. Po dvakrat sta bila uspešna Damjan Zelko in Tomaž Pelcar, enkrat pa Luka Norčič.

Oslabljena in pomlajena Krka je bila brez pravih možnosti za zmago v Mengšu. Do edinega niza je prišel Aljaž Šmaljcelj proti Roku Trtniku, za Mengšane pa sta po dvakrat slavila še Andraž Avbelj in Klemen Jazbič.

V Šempetru pri Gorici zmaga za Letriko

Dobri dve uri in pol je trajal obračun med domačo Letriko in izolskim Arrigonijem. Čeprav v gostujoči ekipi Jana Ludvik ni izgubila niti niza, to ni bilo dovolj za njihovo končno slavje, saj je eno zmago dodala le še Manca Paljk. V domači ekipi sta bili po dvakrat uspešni Sara Tokić in Eva Cerkvenič, v odločilnem devetem dvoboju pa je Valentina Mišigoj s 3:2, zadnja dva niza je dobila z 11:8, ugnala Laylo Turk.

Ljubljanski Kajuh Slovan je tudi v šestem krogu potrdil vlogo favorita, saj domači ekipi ni prepustil niti ene zmage. Še najbližje so ji Ravenčanke bile v dvoboju med Nušo Kadiš in Enyo Moltaro, na koncu pa je s 3:1 slavila Ljubljančanka, ki je drugi niz dobila z 22:20. Po dvakrat sta za varovanke Špele Polončič zmagali Lara Opeka in Tjaša Novak.

Svoje tretje letošnje zmage so se razveselile Cirkovce, ki so v Novem mestu novinkam na prvoligaški sceni, igralkam Krke, prepustile le en dvoboj, v katerem je bila Kim Kastelic boljša od Zoje Žolek. Vendar je tudi Žoja Žolek vpisala eno zmago, ko je bila s 3:2, boljša od Ane Blatnik. Za Pucončanke sta po dvakrat zmagali še Ina Unger in Katja Kranjc.

Logatec je brez boja premagal Vesno, ki je tik pred začetkom prvenstva izstopila, medtem ko je bila Kema Puconci prosta.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh