ŠD SU in Savinji I ZIT ekipno kadetsko državno prvenstvo

V organizaciji NTK Letrika in ob pomoči NTK Arrgioni je v športni dvorani Livada v Izoli v soboto in nedeljo potekal zaključni turniri ekipnega državnega prvenstva za kadetinje in kadete. Naslova sta pripadla kadetinja ŠD SU in kadetom Savinja I ZIT. Drugo mesto je pri kadetinjah osvojil Arrigoni, tretji je bil Mengeš, pri kadetih pa je bil drugi Mengeš I in tretji Fužinar Inter Diskont.

Kadetinje ŠD SU so v prvi predtekmovalni skupini v soboto brez izgubljenega niza osvojile prvo mesto, v nedeljsko finalno skupino od prvega do četrtega mesta se je uvrstil še Fužinar Inter Diskont, medtem ko je Logatcu in Vesni ostal boj za peto mesto. V drugi predtekmovalni skupini so bile v najboljšem položaju Ravenčanke, ki so oddale le en niz, druge so bile Mengšanke, brez možnosti, da bi se borile za naslov državnih prvakinj pa so ostale kadetinje Preserja in Krke.

Že po prvem krogu nedeljskih tekem je bilo jasno, da se bosta v zadnjem krogu za naslov državnih prvakinj pomerili ekipi ŠD SU in Arrigoni, saj so Novomeščanke s 5:1 premagale Mengeš, Izolčanke pa s 5:0 Ravenčanke. O prvem mestu je odločala medsebojna tekma med novomeškimi in ravenskimi kadetinjami, ki je s 5:3 pripadel ekipi ŠD SU, v kateri se je s tremi zmagami izkazala Lana Slatinšek, po enkrat pa sta dvoboja dobili Neja in Neža Gazvoda. Za izolsko ekipo so po enkrat zmagale Layla Turk, Vita Kocjančič in Erin Ukovič.

Najboljša posameznica finalnega turnirja je bila Lana Slatinšek, ki je kot edina dobila vse svoje dvoboje.

V tekmah od petega do osmega mesta je imelo največ uspeha Preserje, šesti je bil na koncu Logatec, sedma Vesna in osma Krka.

Največ uspeha je imela pri kadetih Savinja I ZIT, ki je v prvi predtekmovalni skupini osvojila prvo mesto pred Mengšem I, ki ga je premagala s 5:2, Letriko in Cirkovcami, v drugi skupini pa je prvo mesto pripadlo Fužinar Inter Diskontu, ki je s 5:4 premagal drugouvrščeni Kajuh-Slovan, tretje Arrigoniju in četrto Mengšu II. Sobotni del tekmovanja sta med posamezniki brez poraza končala Luka Jokič (Mengeš I) in Bor Brodnjak (Kajuh-Slovan).

Kar tri od štirih nedeljskih tekem so se končale šele v devetem dvoboju. Mengšani so bili s 5:4 boljši od Fužinar Inter Diskonta in Kajuh-Slovana, Savinjčani pa so po zmagi s 5:4 proti Kajuh-Slovanu s 5:0 premagali še Ravenčane in se veselili naslova kadetskih državnih prvakov. Tudi v finalnem delu se je z vsemi zmagami izkazal Jokič, medtem ko je Brodnjak praznih rok ostal le proti aktualnemu kadetskemu državnemu prvaku.

V odločilni tekmi za peto mesto je Letrika s 5:3 premagala Arrigoni, sedme so bile Cirkovce, osmi pa Mengeš II.

Končni vrstni red

Kadetinje: 1. ŠD SU (Lana Slatinšek, Neža Gazvoda, Neja Gazvoda, Karin Slatinšek), 2. Arrigoni (Erin Ukovič, Vita Kocjančič, Layla Turk, Sofija Žužek), 3. Mengeš (Pika Gorenc, Maruša Vrhovnik, Mihaela Stoilkovska), 4. Fužinar Inter Diskont (Neža Horvat, Nina Mačič, Tjaša Večko), 5. Preserje (Viktorija Letnar, Manca Bartolovič, Tjaša Rus), 6. Logatec (Izabel Roner, Lara Žnidaršič, Aleksandra Livnjak, Pia Stojaković), 7. Vesna (Laura Rahotin Pavič, Anamarija Bizjan, Klara Rahotin Pavič, Tara Šesek), 8. Krka (Tija Kastelic, Barbara Jedlovčnik, Eva Vidmar).

Kadeti: 1. Savinja I ZIT (Aljaž Marčeta, Brin Kunstelj, Aleks Koželj, Rene Hedl, Aljaž Brezovnik), 2. Mengeš I (Luka Jokič, Aljaž Škufca, Urh Trtnik, Lovro Križnič), 3. Fužinar Inter Diskont (Blaž Pandev, Miha Homan, Jošt Jevšnikar, Voranc Ogris), 4. Kajuh-Slovan (Bor Brodnjak, Filip Mušić, Lovro Ažman, Brin Peperko), 5. Letrika (Filip Miščević, Aleksandar Miščević, Mitja Erzetič), 6. Arrigoni (Luka Čačić Blažek, Ji Kejun, Filip Margon), 7. Cirkovce (Aleks Koren, Jan Širec, Vitan Plajnšek, Tian Hajšek), 8. Mengeš II (Jaka Rutar, Beno Majhenič, Jan Loboda, Aid Ružnić).

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh