Savinjčani ubranili naslov, Pucončanke najboljše kadetinje

V organizaciji ŠD SU je v soboto in nedeljo v Novem mestu potekalo ekipno državno prvenstvo za kadetinje in kadete. Na koncu so bili najbolj zadovoljni v taboru Keme iz Puconcev, saj so njihove kadetinje brez poraza prišle do naslova državnih prvakinj, in Savinje I, ki je ubranila lanskoletni naslov z Mute. V obeh konkurencah je bil drugi domači ŠD SU, ki je bil tako edina ekipa z dvema kolajnama, tretje mesto pa je pri kadetinjah osvojil izolski Arrigoni, medtem ko so se bronaste kolajne pri kadetih veselili v ljubljanskem Kajuh Slovanu.

Otvoritev letošnjega ekipnega državnega prvenstva v športnem centru Livada je s svojim nastopom popestril Plesni studio Novo mesto, slavnostna govorca pa sta bila Marjan Hribar, predsednik Namiznoteniške zveze Slovenije, in Boštjan Grobler, podžupan MO Novo mesto. Že v sobotnih kvalifikacijskih tekmah  smo videli nekaj zanimive boje na vseh mizah, žal brez ekip iz Mengša, ki so zaradi pozitivnega testa na koronavirus morale ostati doma.

Kema do naslova brez poraza

Ker so Mengšanke morale ostati doma, je v soboto pri kadetinjah nastopilo devet ekip. V prvi kvalifikacijski skupini je prvo mesto osvojila Kema, z enim porazom je bil drugi Arrigoni, tretja je bila Letrika in četrti NTK B2, medtem ko Mengšanke niso igrale. Najbolj prepričljivo je z drugo kvalifikacijsko skupino opravila Vesna, ki je dobila vse štiri tekme, drugi je bil ŠD SU, tretji Kajuh Slovan in četrti Fužinar Inter Diskont. Brez zmage se je morala posloviti Krka.

Tudi nedeljske tekme v prvi predtekmovalni skupini so Pucončanke opravile z odliko. Po gladki zmagi nad Ravenčankami, ki so letos nastopile v popolnoma spremenjeni zasedbi, so še drugič v dveh dneh s 3:2 premagale Letriko, v odločilni tekmi za prvo mesto pa še Novomeščanke. Tudi to tekmo so dobile s 3:2, tako da so v finalno skupino vstopile z dvema točkama. Domači ŠD SU se je moral zadovoljiti z drugim mestom, v boj od petega in osmega mesta pa sta se v nadaljevanju državnega prvenstva podali ekipi Letrike in Fužinar Inter Diskonta.

V drugi predtekmovalni skupini se je prvega mesta veselil Arrigoni, ki je v odločilni tekmi premagal Vesno. Čeprav je bil izid 3:0 za Izolčanke, so do zmage prišle na vse prej kot lahek način, saj so dve tekmi dobile s 3:2, eno pa s 3:1. Založanke so tako v finalno skupino vstopile brez osvojene točke, medtem ko je Kajuh Slovanu in NTK B2 preostal boj od petega do osmega mesta.

V finalni skupini so Pucončanke, ki so igrale v postavi Ema Crnkovič, Ana Gergek in Živa Dogar s 3:1 premagale Vesno, nato pa brez izgubljenega dvoboja še Arrigoni. Ker so bile Novomeščanke s 3:1 boljše od Založank, je to pomenilo, da je domača ekipa prišla do srebrne kolajne, saj so pred tem Lana Slatinšek, Neja Gazvoda in Neža Gazvoda s 3:1 premagale Izolčanke, ki so igrale v postavi Vita Kocjančič, Layla Turk in Erin Ukovič. Izolčanke so bile tako bronaste, brez kolajne pa je ostala Vesna z Adrijano Mrazič, Zalo Kontelj in Katarino Lešnjak.

Končno peto mesto je osvojila Letrika, ki je v svojih vrstah imela najboljšo posameznico ekipnega državnega prvenstva, Saro Tokić, ki ni izgubila niti enega svojega dvoboja. Ob njej sta za Vrtojbenke igrali še Petra Pia Fornazarič in Valentina Mišigoj. Šesti je bil Kajuh Slovan z Enyo Moltaro, Piko Bavdek in Evo Triller, sedmi je bil Fužinar Inter Diskont (Neža Horvat, Nina Mačič, Tjaša Večko) in osmi NTK B2 (Nika Uršič, Neja Kalan, Maruša Arnež).

Dramatičen razplet v drugi predtekmovalni skupini kadetov

Čeprav v Novo mesto ni bilo dveh ekip Mengša, se je za ekipni kadetki naslov borilo 20 ekip. V štirih sobotnih kvalifikacijskih skupinah so bili brez poraza Kajuh Slovan, ŠD SU, Savinja I in Vesna, v nedeljsko predtekmovalno skupino pa so napredovale še drugouvrščene ekipe, in sicer Logatec, Savinja IV, Cirkovce I in Krka I. Svoj zmagoviti niz je v prvi predtekmovalni skupini nadaljeval Kajuh Slovan, ki je v odločilni tekmi za prvo mesto s 3:0 premagal Vesno. Založani so se morali zadovoljiti z drugim mestom, Cirkovce I in Savinja IV pa z bojem od petega do osmega mesta.

Precej bolj izenačeno je bilo v drugi predtekmovalni skupini, kjer je brez zmage ostala le Krka I, ki pa je kljub temu vplivala na končni razplet, saj so z Logatčani izgubili z 2:3. Prav zaradi te minimalne zmage je Logatec, ki je pred tem s 3:2 premagal Savinjo I in z 2:3 izgubil s ŠD SU, osvojil tretje mesto, prvi pa so bili člani prve ekipe Savinje, ki je s 3:2 premagala Novomeščane. V odločilnem petem dvoboju je Brin Kunstelj v pravem maratonu s 3:2 (-6, 6, -11, 8, 10) premagal Maja Murna.

V finalni skupini so Savinjčani v postavi Brin Vovk Petrovski, Brin Kunstelj, Tomaž Perovt in Gašper Čebela Srebočan po zmagah nad Vesno in Kajuh Slovanom, obakrat je bilo 3:1, ubranili lanskoletni naslov z Mute, čeprav tokrat zanje nista več mogla igrati Matic Čopar in Domen Hohnjec. Še bolj prepričljivi so bili Andraž Zupančič, Mark Gazvoda in Maj Murn, ki ljubljanskima ekipama niso oddali niti enega dvoboja, kar jim je prineslo srebrno kolajno. Zaradi zmage v medsebojnem dvoboju so bili tretji Vid Nared, Bor Brodnjak in Filip Mušič iz Kajuh Slovana, brez odličja pa so ostali Tim Stanjko, Mark Dimnik, Zal Šesek in Bor Klešnik iz Vesne.

Tudi v boju od petega do osmega mesta so odločali medsebojni dvoboji treh ekip. Brez zmage je na osmem mestu ostala Savinja IV (Aljaž Marčeta, David Jezernik, Lovro Šinkovec), z dvema zmagama in porazom pa so se od petega do osmega mesta zvrstili Krka I, Logatec in Cirkovce I. Krka I je v postavi Benjamin Bečirevič, Matic Vertuš in Janez Jedlovčnik po minimalnem porazu v predtekmovalni skupini z Logatcem s 3:0 premagala še Cirkovce I, toda ker so bili Cirkovčani s 3:2 boljši od Logatčanov, so igralci Krke državno prvenstvo končali na petem mestu. Logatčani so bili šesti, v tolažbo pa jim je lahko, da je bil njihov igralec Miha Podobnik najboljši posameznik državnega prvenstva, saj je dobil vseh 15 dvobojev. Za Logatec sta igrala še Žan Okorn in Tjaš Petrovčič, medtem ko so sedmo mesto za Cirkovce I osvojili Lovro Lešnik, Aleks Koren in Til Erhatič.

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh