Savinjčani najboljši tudi pri mladincih, pri mladinkah Ravenčanke

Le teden dni po uspešno izvedenem ekipnem državnem prvenstvu za kadetinje in kadete je NTK Soboto v soboto in nedeljo vzorno izpeljal še ekipno državno prvenstvo za mladinke in mladince. Naslova državnih prvakinj se je veselila ekipa Fužinar Inter Diskont, druga je bila Kema Murexin in tretja Vesna, pri mladincih pa je bil najboljša Savinja ZIT, drugo mesto je spet pripadlo Kemi Murexin in tretje Kajuh Slovanu.

Podelitev priznanje je bila šele ob 21. uri, saj so se dvoboji pri mladincih zelo zavlekli. Do odločitve o naslovu državnih prvakov je prišlo prav v zadnjem krogu finalne skupine, v kateri so Savinjčani s 3:1 premagali Pucončane. Za ekipo iz Luč, ki je bila najboljša že prejšnji teden v kadetski konkurenci, so bili po enkrat uspešni Brin Vovk Petrovski, Matic Čopar in Dejan Jovanović, edino zmago za puconsko ekipo je prispeval Nino Šegula. V zadnjem krogu je padla odločitev tudi o tretjem mestu. Kajuh Slovan je v napetem obračunu s 3:2 ugnal ŠD SU, z dvema zmagama se je izkazal Mihael Kocjančič in z eno Bor Brodnjak, pri Novomeščanih sta po enkrat zmagala Mitja Omerzel in Maj Murn.

V skupini od 5. do 8. mesta je prvo mesto osvojil Mengeš I, druga je bila Savinja II, tretji Xiom Muta in četrti Logatec, ki je vse svoje tekme izgubil z 2:3. Vse zmage je zanj prispeval Miha Podobnik. Sicer pa je nastopilo 18 ekip, s kar petimi Savinja, ki se je, kot rečeno, veselila tudi naslova državnih prvakov, dve ekipi je imel tudi Mengeš.

Končni vrstni red: 1. Savinja ZIT (Brin Vovk Petrovski, Matic Čopar, Dejan Jovanović, Gašper Srebočan Čebela), 2. Kema Murexin (Nino Šegula, Jan Lipič, Jure Smodiš), 3. Kajuh Slovan (Mihael Kocjančič, Bor Brodnjak, Vid Nared, Brin Peperko), 4. ŠD SU (Maj Murn, Mitja Omerzel, Mark Gazvoda), 5. Mengeš I, 6. Savinja II, 7. Xiom Muta, 8. Logatec.

Ravenčanke do naslova brez izgubljenega dvoboja

Žal je bilo pri mladinkah prijavljenih le sedem ekipi, tako da je tekmovanje potekalo le v nedeljo. Tudi tu je do odločitve o naslovu državnih prvakinj prišlo v zadnjem krogu, ko so Ravenčanke premagale Pucončanke. Po enkrat so zmagale Nuša Kadiš, Polona Horvat in Nika Pandev. Do kolajne je prišla še Vesna, ki je bila v zadnjem krogu s 3:1 boljša od Mengša. Za Založanke so bile uspešne Zala Kontelj, Klara Rahotin Pavič in Katarina Lešnjak, za Mengšanke pa Urša Rozman. V skupini od petega do osmega mesta so največ pokazale Cirkovce, Arrigoni je prvenstvo končal na šestem mestu, Rakek pa na sedmem.

Končni vrstni red: 1. Fužinar Inter Diskont (Nuša Kadiš, Nika Pandev, Polona Horvat), 2. Kema Murexin (Živa Dogar, Blažka Harkai, Ema Crnkovič, Ana Gergek), 3. Vesna (Klara Rahotin Pavič, Zala Kontelj, Katarina Lešnjak), 4. Mengeš (Urša Rozman, Brina Markič, Živa Markič, Tina Križnič), 5. Cirkovce, 6. Arrigoni, 7. Rakek.

»Tudi ta vikend je bilo v dvorani peklensko vroče in klobuk dol vsem, še posebej pa tekmovalcem in tekmovalkam. Tudi sodnikom ni bilo lahko biti celi dan v taki vročini skoncentriran. Na koncu hvala našim članom kluba za vso opravljeno delo, da smo ekipno DP speljali brez težav in hvala članom NTK Kema Murexin, da so pomagali pospraviti na koncu dvorano. Upajmo, da bo naslednje leto prevladal razum in se bo našla bolj življenjska opcija igranja ekipnega državnega prvenstva,« so po še enem uspešno izvedenem državnem prvenstvu dejali iz tabora organizatorjev, NTK Sobota.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh