Savinjčani ubranili lanskoletni naslov, Novomeščanke prvič

V športni dvorani OŠ Livada v Izoli je v soboto in nedeljo potekal zaključni turnir ekipnega državnega prvenstva za mladince in mladinke. Tako kot lani v Mengšu so tudi letos slavili mladinci Savinje ZIT I, namesto Fužinar Inter Diskonta pa se je naslova državnih prvakinj pri mladinkah prvič veselil ŠD SU. Svoj uspeh so Savinjčani dopolnili še z drugim mestom svoje druge ekipe, tretji je bil Mengeš, ki je bil lani drugi, pri mladinkah so bile druge Ravenčanke, tretja pa Kema Murexin. Vse pohvale si zasluži tudi organizator zaključnega turnirja, NTK Arrigoni.

Pred tednom dni so bili na sporedu kvalifikacijski turnirji za mladince, prijavilo se je 20 ekip, najboljših osem pa se je uvrstil na zaključni turnir v Izoli. V prvi predtekmovalni skupini je bila najboljša Savinja ZIT I, ki je bila brez poraza, v finalno skupino pa se je z dvema zmagama uvrstil še Kajuh-Slovan. Od petega do osmega mesta sta igrali ekipi Savinja Žalec I in Fužinar Inter Diskont. Tudi v drugi predtekmovalni skupini je bila z le enim izgubljenim dvobojem premočno prva Savinja ZIT II, drugi je bil Mengeš, ki je zmagal dvakrat, Vrtojba z eno zmago ter ŠD SU brez nje pa sta igrala za uvrstitev od petega do osmega mesta.

V finalni skupini sta obe ekipi Savinje ZIT prepričljivo slavili, prva ekipa s 5:1 proti Mengšu, druga pa s 5:0 proti Kajuh-Slovana. O prvem mestu je odločal klubski obračun, v katerem je bila uspešnejša prva ekipa, ki je do naslova prišla po treh zmagah Brina Vovka Petrovskega in dveh Matica Čoparja. Za drugo ekipo je Miha Podobnik zmagal dvakrat, Domen Hohnjec pa enkrat. V tekmi za tretje meto je Mengeš s 5:2 premagal Kajuh-Slovan, s tremi zmagami pa je bil junak dvoboj Luka Jokić.

V skupini od petega do osmega mesta je bila peta Vrtojba, ki je že v predtekmovanju s 5:4 premagala ŠD SU, ki se je prav zaradi tega poraza moral zadovoljiti s šestim mestom, čeprav je v nedeljo dobil oba dvoboja. Sedmo mesto je na koncu osvojila Savinja Žalec I, osmo pa ravenski Fužinar Inter Diskont.

Končni vrstni red: 1. Savinja ZIT I (Brin Vovk Petrovski 10:0, Miha Fatur 4:3, Matic Čopar 11:2, Lovro Šinkovec0:5), 2. Savinja ZIT II (Miha Podobnik 8:1, Domen Hohnjec 9:2, Gašper Srebočan Čebela 6:3), 3. Mengeš (Luka Jokić 10:3, Timotej Jerina 3:8, Nel Savšek Pintarič 3:7), 4. Kajuh-Slovan (Bor Brodnjak 7:4, Vid Nared 4:6, Filip Mušić 2:4, Brin Peperko 0:2), 5. Vrtojba (Aleksander Miščević 7:4, Aleks Ušaj 5:4, Filip Miščević 3:7, Mitja Erzetič 1:6), 6. ŠD SU (Mark Gazvoda 12:2, Jaka Škofljanc 5:68 Žan Simončič 0:9, Maj Murn 0:2), 7. Savinja Žalec I (Aleks Koželj 8:5, Jaka Gačnik Zupanc 2:6, Luka Pšenič 1:6, Tomaž Pertovt 2:7), 8. Fužinar Inter Diskont (Blaž Pandev 5:7, Miha Homan 8:6, Jošt Jevšnikar 2:9).

Do odločitve v devetem dvoboju finalnega obračuna

Ker je bilo prijavljeni samo osem mladinskih ekip, minuli teden ni bilo kvalifikacijskih turnirjev. V prvi predtekmovalni skupini je prvo mesto brez poraza osvojil Fužinar Inter Diskont, ki je tudi branil naslov državnih prvakinj, druga je bila Kema Murexin z enim porazom, obe ekipi sta se uvrstili v finalno skupino, z eno zmago je bil Arrigoni tretji, NTK B2 brez nje pa četrti. Tudi ŠD SU je bil prepričljivo najboljši v drugi predtekmovalni skupini, z dvema zmagama pa so se v finalno skupino uvrstile še Cirkovce. Vesna je bila z eno zmago tretja, brez nje pa je na četrtem mestu ostal Kajuh-Slovan.

V finalni skupini so tako Novomeščanke kot Ravenčanke prišle do novih zmag, tako da je o prvem mestu odločal njihov medsebojni obračun, ki ga kar ni in ni hotelo biti konec. Kar pet tekem se je končalo z izidom 3:2, trikrat v korist ravenskih igralk, dvakrat pa so bile boljše Novomeščanke, ki pa so na koncu vseeno prišle do naslova državnih prvakinj. V odločilni tekmi je Neja Gazvoda s 3:1 premagala Nežo Horvat. Za Nejo Gazvoda je bila to edina zmaga v tej tekmi, po dvakrat pa sta za ŠD SU slavili še Neža Gazvoda in Lana Slatinšek, za Fužinar Inter Diskont pa je vse tri dvoboje dobila Polona Horvat, enega pa Nika Pandev.

V tekmi za tretje mesto je bila Kema Murexin s 5:2 boljša od Cirkovc, s tremi zmagami se je izkazala Ema Crnkovič. Končno peto mesto je osvojil Arrigoni, šesta je bila Vesna, sedmi Kajuh-Slovan in osmi NTK B2.

Končni vrstni red: 1. ŠD SU (Lana Slatinšek 11:1, Neja Gazvoda 8:3, Neža Gazvoda 6:3), 2. Fužinar Inter Diskont (Neža Horvat 2:3, Polona Horvat 13:1, Nika Pandev 8:4, Nina Mačič 1:6), 3. Kema Murexin (Ema Crnkovič 13:1, Ana Gergek 6:6, Lana Maučec 2:10), 4. Cirkovce (Sara Erhtič 5:3, Zoja Žolek 3:4, Tia Rudolf 2:4), 5. Arrigoni (Leyla Turk 9:4, Vita Kocjančič 11:4, Kim Kranjc Grižon 0:7, Meta Ivančič 1:4), 6. Vesna (Lara Rahotin Pavič 11:2, Klara Rahotin Pavič 5:7, Anamarija Bizjan 1:5, Tara Šesek 1:3), 7. Kajuh-Slovan (Katarina Lešnjak 9:5, Zala Kontelj 3:8, Julija Valenčič 1:9), 8. NTK B2 (Maruša Arnež 2:7, Kaja Drljača 1:9, Neja Kalan 2:8, Metka Marcen 0:1).

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh