Savinjčani do pomembne zmage proti Ravenčanom

Po štirih tednih prekinitve se je s tekmami 13. kroga nadaljevalo državno prvenstvo v obeh 1. SNTL. V Lučah je v derbiju prve moške lige Savinja I premagala Inter Diskont, v drugem derbiju pa je Kema-Murexin v gosteh premagala Maribor s 4:2. Zadovoljni so bili tudi v taboru Kajuh-Slovana, saj so bili doma s 4:1 bili od Tempa, novomeški obračun pa je s 4:0 pripadel ŠD SU. V prvi ženski ligi je Kajuh-Slovan v 10. krogu s 4:0 premagal Arrigoni, medtem ko je bil Inter Diskont v gosteh boljši od Letrike, Logatec je slavil v Cirkovcah. Obe tekmi sta se končali s 4:1.

Zmagovalca v Lučah je odločil šele sedmi dvoboj, v katerem je Patrik Rosc s 3:1 premagal Andreja Bača. Pred tem sta bila za Savinjčane, ki so pred 14 dnevi slavili na ekipnem kadetskem državnem prvenstvu, prejšnji teden pa še na mladinskem, uspešna še Brin Vovk Petrovski in Jaka Golavšek, ki sta zmagala tudi v igri dvojic. Za goste iz Raven je do obeh posamičnih zmag prišel Mitja Horvat, do ene pa Darko Jamšek. Savinja I je s to zmago še ostala v boju za prva štiri mesta, ki še vodijo v končnico državnega prvenstva.

Vendar spodrsljaja Ravenčanov, ki so do zdaj izgubili le dvakrat, niso izkoristili Mariborčani, ki so že prejšnjo soboto doma ostali praznih rok proti Pucončanom. Za lanskoletne finaliste končnice državnega prvenstva je dve zmagi prispeval Tomaž Pelcar, po eno pa Damjan Zelko in dvojica Pelcar/Zelko, v mariborski ekipi, ki je zdaj pri treh porazih, kolikor jih ima tudi Kema Murexin pa sta bila po enkrat uspešna, Tomaž Roudi in Gregor Komac.

V boju za obstanek je Kajuh-Slovan doma premagal velenjski Tempo in je zdaj pri treh zmagah, s čimer je ulovil Krko I. Do dveh posamičnih zmag je prišel Andraž Novak, ki je bil z Mihaelom Kocjančičem uspešen tudi v dvojicah, Kocjančič pa je dobil tudi dvoboj s Tadejem Voduškom. Za Velenjčane je do edine zmage prišel Patrik Videc.

Novomeški derbi je po pričakovanju pripadel aktualnemu državnemu prvaku, ŠD SU-ju, ki krkašem ni prepustil niti enega dvoboja. Krka mu je bila najbližje v tekmi dvojic, v kateri sta brata Jure in Uroš Slatinšek, ki sta bila pred tem uspešna že v posamičnih obračunih, s 3:2 premagala Denisa Pintarja in Aljaža Šmaljclja. V domači ekipi je zmagal tudi Jožko Omerzel.

Tekma med Vesno I in Mengšem I bo na sporedu 4. marca.

Derbi začelja Logatčankam

V prvi ženski namiznoteniški ligi so v desetem krogu Logatčanke v derbiju dveh ekip, ki sta do zdaj zmagali po enkrat, v gosteh premagale Cirkovce. Spet se je izkazala Nina Zupančič, ki je ob dveh posamičnih dvobojih slavila še v dvojicah s Kajo Okorn, ki je prav tako dobila eno tekmo. V domači ekipi sta po enkrat zmagali Tia Rudolf in Ina Unger.

Vodilni Kajuh-Slovan je na dobri poti, da ubrani lanskoletni naslov, saj je še naprej brez poraza. Tokrat gostjam iz Izole, ki so prišle brez svoje najboljše igralke, Jane Ludvik, ni oddal niti niza. Do zmag so prišle Nuša Bolte, Enya Moltara in Lara Opeka ter dvojica Tjaša Novak in Moltara.

Čeprav je Sara Tokić dobila oba posamična dvoboja, to ni bilo dovolj, da bi Letrika premagala Ravenčanke. Za Letriko sta bili to edini zmagi, zato pa so za gostje po enkrat slavile Nika Pandev, Nuša Kadiš in Polona Horvat, po hudem boju pa je s 3:2 zmagala tudi dvojica Horvat in Kadiš.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh