Savinja v gosteh presenetila ŠD SU

V zaostali tekmi drugega kroga 1. SNTL za moške je v petek Savinja I v gosteh premagala ŠD SU I s 5:4. Za prvo zmago Lučanov sezoni sta bili z dvema zmagama najbolj zaslužna Patrik Rosc in Jaka Golavšek, ki je dobil tudi deveti odločilni dvoboj, eno pa je prispeval petnajstletni Brin Vovk Petrovski.

Državni podprvaki so zaradi zasedenosti Športnega centra Livada tekmo tokrat izjemoma odigrali v Namiznoteniškem centru na Otočcu. Tekmo so veliko bolj začeli gostje, ki so po zmagi Vovka Petrovskega nad Jožkom Omerzelom povedli s 4:1. Edino zmago za Novomeščane je dosegel Uroš Slatinšek, ki je bil v nadaljevanju dvoboja še dvakrat uspešen. Drugič po zmagi nad Roscem za izenačenje na 4:4, eno zmago pa je za domačo ekipo prispeval še Jure Slatinšek. Še bolj razburljiv je bil deveti, odločilni dvoboj med Omerzelom in Golavškom. Na koncu se je s 3:2 (10, -4, 10, -11, 8) zmage veselil Golavšek, s tem pa je Savinja I prišla tudi do prvih letošnjih točk.

»To ni bil naš dan. Veliko tesno izgubljenih setov je danes dalo prednost gostom, zato je rezultat 4:5 danes realen. Vendar smo mi trenutno v procesu dvigovanja forme zaradi zdravstvenih težav in ostalih dejavnikov, ki nam niso naklonjeni, zato z optimizmom pričakujemo prihajajoče dvoboje,« je po tekmi dejal Uroš Slatinšek, trener in igralec ŠD SU I, ki bi danes moral igrati proti mestnemu tekmecu NTK Krka, a je tekma zaradi pozitivnega testa na covid-19 v ekipi Krke prestavljena.

ŠD SU – Savinja  4:5

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh