Savinja do svojega prvega članskega naslova

Tudi v drugi finalni tekmi končnice v prvi slovenski namiznoteniški ligi je Savinja I premagala Maribor in se prvič v svoji zgodovini veselila še naslova državnih prvakov. Tako kot minulo soboto v Mariboru je tudi v Lučah zmagala s 4:0. Savinjčani so bili v letošnji sezoni najboljši tudi mladinski kategoriji.

Že tekma dvojic je napovedovala, da bi se varovanci Jake Golavška že po dveh tekmah veselili prvega mesta v 1. SNTL za moške. Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik sta, tako kot pred dnevi v Mariboru, Gregorja Komaca in Tomaža Roudija premagala s 3:1, zadnji četrti niz se je končal na razliko.

Dobro formo pred odhodom na turnir WTT Youth Contender v Havirov sta Vovk Petrovski in Podobnik potrdila tudi v posamičnih dvobojih. Vovk Petrovski ni oddal niti niza Komacu, Podobnik pa Matevžu Črepnjaku, v najdaljšem dvoboju druge finalne tekme končnice pa je Domen Hohnjec, ki bo jutri tudi začel turnir na Češkem, premagal Roudija, ki je vodil z 2:1 v nizih.

Za Savinjo je to prvi naslov ekipnega članskega državnega prvaka, Maribor, ki je branil lanskoletno lovoriko, je ostal pri enajstih.
Tretje mesto v 1. SNTL za moške je osvojila Mura Sobota, ki je bila najboljša po rednem delu tekmovanja, v polfinalu končnice pa je morala priznati premoč Savinji I, Mariborčani pa so bili boljši od ekipe ŠD SU.

Savinja I – Maribor  4:0

Brin Vovk Petrovski, Miha Podobnik – Gregor Komac, Tomaž Roudi 3:1 (3, -7, 2, 9), Brin Vovk Petrovski – Gregor Komac 3:0 (4, 9, 8), Domen Hohnjec – Tomaž Roudi 3:2 (-5, 5, -9, 7, 9), Miha Podobnik – Matevž Črepnjak 3:0 (8, 7, 8).

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh