Sara Tokić v Szombathelyu do osmine finala

V tem tednu sta bila na sporedu tudi dva turnirja WTT Youth Contender. Dekleta so igrale v Szombathelyu, fantje pa v Lignanu. Med slovenskimi predstavnicami in predstavniki se je z uvrstitvijo v osmino finala v konkurenci mladink U-19 najbolj izkazala Sara Tokić.

Sara Tokić je v prvem krogu turnirja WTT Youth Contender Szombathely 2022 v kategoriji mladink U-19 premagala Finko Ramono Maarti Betz s 3:0, s 3:1 pa je bila v drugem boljša od Indijke Kavyje Sree Baskar. Blizu napredovanja v četrtfinale je bila v obračunu s Hrvatico Hano Arapović, ki je zmagala s 3:2. Na glavni turnir se je uvrstila tudi Polona Horvat, ki je v prvem krogu izgubila proti Španki Silvii Coll z 1:3. V kvalifikacijski skupini sta obstali Enya Moltara in Nuša Kadiš.

Tudi v kategoriji mladink U-17 sta na glavnem turnirju igrali Tokićeva in Horvatova. Novogoričanka je v prvem krogu premagala Hrvatico Zrinko Rebić s 3:0, v drugem pa izgubila proti Indijski Suhani Saini z 1:3, medtem ko je Ravenčanko v prvem krogu zaustavila Ukrajinka Sofija Šeredaha s 3:2. Enya Moltara, Lana Slatinšek in Vita Kocjančič se niso uvrstile na glavni žreb.

V kategoriji kadetinj U-15 je Lana Slatinšek v glavnem turnirju v prvem krogu izgubila proti Hrvatici Lani Benko z 2:3, brez nastopa med najboljšimi je ostala Vita Kocjančič.

V isti zasedbi bo slovenska reprezentanca igrala tudi od 7. do 9. novembra na turnirju v Senecu na Slovaškem.

Fantje so istočasno igrali v Lignanu, kjer je v kategoriji mladincev U-19 do glavnega žreba prišel Brin Vovk Petrovski, ki je v prvem krogu izgubil proti Nizozemcu Gabrieliusu Camari,  Miha Podobnik in Mihael Kocjančič pa sta ostala brez glavnega turnirja. Zato pa je Podobnik v glavnem turnirju igral v kategoriji mladincev U-17, a je naletel na Japonca Yuhija Sakaija, ki je na koncu prišel do polfinala, Logatčana pa je premagal s 3:1. V tej kategoriji je v glavnem žrebu igral tudi Vovk Petrovski, zanj pa je bil s 3:1 premočan Indijec Bodhisatwa Chaudhury. Brez glavnega žreba so ostali Luka Jokić, Matic Čopar, Bor Brodnjak in Brin Kunstelj.

Več uspeha je imel Jokić v kategoriji kadetov U-15, saj je igral v glavnem žrebu, kjer ga je s 3:1 premagal Ukrajinec Nazari Solodki. Brodnjak, Kunstelj, Urban Janc in Mitja Erzetič se niso uvrstili na glavni žreb.

Na turnirju v Seneci bosta Podobnik in Vovk Petrovski igrala v kategoriji mladincev U-19 in mladincev U-17.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh