Sara Tokić v Lignanu do tretjega mesta

Na turnirju WTT Youth Contender v Lignanu se je med štirimi slovenskimi predstavnicami najbolj izkazala Sara Tokić, ki je v kategoriji U-15 izgubila šele v polfinalu in se na koncu veselila tretjega mesta. Tokićeva je v glavnem žrebu igrala tudi v kategoriji U-17, kjer je izpadla v osmini finala, tako kot tudi Polona Horvat v isti kategoriji in Enya Moltara v kategoriji U-15. Brez glavnega žrebaje ostala Nuša Kadiš.

Nečakinja, dolga leta najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca Bojana Tokića, Sara Tokić, je nase opozorila že v kategoriji U-17, kjer je bila v svoji kvalifikacijski skupini brez poraza prva, v prvem krogu pa je s 3:1 premagala Hrvatico Zrinko Rebić. V osmini finala je proti poznejši zmagovalki, Italijanki Nicole Arlia izgubila z 0:3. Odlično je udeleženka nedavnega kadetskega TOP10, kjer je bila osma, odigrala tudi kvalifikacije v kategoriji U-15, kjer se je ob dveh zmagah brez težav uvrstila v glavni žreb. V prvem krogu je bila prosta, v drugem je bila s 3:1 boljša od Marie Berzosa iz Španije, v četrtfinalu pa je s 3:1 premagala še Madžarko Kendro Molnar, ki je pred tem v osmini finala s 3:1 premagala Enyo Moltara. Na poti do finala jo je zaustavila Irka Sophie Earley, ki je zmagala s 3:1. Z malce sreče bi se dvoboj za Tokićevo lahko končal tudi drugače, saj je tretji niz izgubila s 13:15, četrtega pa z 9:11.

V kategoriji U-15 si pohvale zasluži tudi Moltara, ki je v kvalifikacijski skupini zabeležila zmago in poraz, v prvem krogu pa je s 3:0 premagala Italijanko Emmo Sereno-Regis, v osmini finala pa je bila, kot smo že omenili, s 3:1 boljša od nje Molnarjeva, ki je prvi in četrti niz dobila z 12:10. Moltara je nastopila tudi v kategoriji U-17, vendar se po dveh porazih ni uvrstila v glavni žreb.

V glavnem žrebu je v kategoriji U-17 igrala še Polona Horvat, ki je bla v kvalifikacijski skupini druga, v glavnem žrebu pa je po zmagi nad Angležinjo Anno Green s 3:1, v osmini finala z 0:3 izgubila proti Hrvatici Dori Čosić, ki je pozneje prišla do polfinala. Manj uspeha je imela igralka ravenskega Inter Diskonta v kategoriji U-19, kjer je obstala v kvalifikacijah, tako kot tudi njega klubska soigralka Nuša Kadiš, ki je brez glavnega žreba ostala tudi v kategoriji U-17.

Vse štiri udeleženke turnirja v Lignanu, bodo 1. novembra igrale tudi v kvalifikacijah na članskem WTT Contender Slovenia Hub preseneted by I feel Slovenia.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh