Sara Tokić še tretjič, Mitja Horvat prvič

NTK Mura Sobota letos praznuje stoto obletnico svojega delovanja, danes pa je še drugič v letošnji sezoni priredila odprti turnir Slovenije za člane in članice. Prvo mesto je osvojil Mitja Horvat, ki je v finalu premagal klubskega soigralca Gregorja Zafoštnika, uspeh Sobočanov pa je s tretjim mestom dopolnil še Bojan Ropoša, ki ga je delil s Tomažem Pelcarjem (Kema Murexin). V ženski konkurenci je bila še tretjič najboljša Sara Tokić (Vrtojba), ki je bila v finalu boljša od Katarine Stražar (Mengeš), na tretjem mestu pa sta turnir končali Lara Opeka (Kajuh-Slovan) in Lea Paulin (Arrigoni).

Medtem ko slovenska moška reprezentanca uspešno nastopa na ekipnem svetovnem prvenstvu v Dohi, kjer je že zabeležila dve zmagi, proti Singapurju in Braziliji in je na dobri poti, da se, kot prvouvrščena ekipa skupine 7 uvrsti v osmino finala, je bil v Murski Soboti na sporedu tretji letošnji odprti turnir Slovenije za člane in članice. Na prvem sredi oktobra, ki je bil prav tako v Murski Soboti, je prvo mesto osvojil Damjan Zelko (Kema Murexin) pred Zafoštnikom, na tretjem mestu pa sta bila Ropoša in Matevž Črepnjak. Dober mesec dni pozneje je bil v Puconcih najboljši Zafoštnik, drugi Ropoša in na tretjem mestu Miha Podobnik (Savinja) in Pelcar.

Tokrat je med 29 prijavljenimi igralci najboljšo dnevno formo pokazal izkušeni Horvat, ki je po zmagi v kvalifikacijski skupini v prvem krogu premagal Aljaža Goltnika (Mengeš) s 4:0, v četrtfinalu Erika Paulina (Arrigoni) s 4:2 in v polfinalu še Pelcarja s 4:1. Nekoliko olajšano pot do finala je imel Zafoštnik, ki je v prvem krogu do zmage nad Podobnikom prišel po predaji mladega slovenskega reprezentanta, ki je že v prvem nizu začutil bolečino v hrbtu in dvoboj predal. V četrtfinalu je bil Zafoštnik s 4:1 boljši od Andraža Novaka (Kajuh-Slovan), v polfinalu pa od klubskega soigralca Ropoše s 4:2. V finalnem obračunu je s 4:0 (4, 7, 7, 6) slavil Horvat.

Na moškem turnirju velja pohvaliti tudi mladega Aleksa Korena (Cirkovce), letnik 2010, ki je v šesti kvalifikacijski skupini premagal vse svoje nasprotnike, tudi Matevža Črepnjaka (Maribor), v prvem krogu glavnega turnirja pa ga je zaustavil Dejan Jovanović (Savinja).


Tako na prvem turnirju v Murski Soboti kot na drugem v Puconcih je bila v ženski konkurenci najboljša Tokićeva, ki je v Murski Soboti slavila pred Enyo Moltara, Laro Opeka (obe Kajuh-Slovan) in Leo Paulin (Arrigoni), v Puconcih pa pred Opeko, Gajo Mavri (Vrtojba), Polono Horvat (Fužinar Inter Diskont) in Moltaro. Tokrat v Murski Soboti ni bilo Moltare, Mavrijeve in Horvatove, spet pa je bila med trinajstimi prijavljenimi igralkami najboljša Tokićeva. Po zmagi v kvalifikacijski skupini je bila v prvem krogu s 4:0 premagala Emo Crnkovič (Kema Murexin), v polfinalu pa Paulinovo s 4:1. Prvo mesto je v svoji kvalifikacijski skupini osvojila tudi Stražarjeva, ki je po zmagi nad Nušo Bolte (Kajuh-Slovan) v polfinalu premagala tudi Opeko, obe s 4:1.

Finalni obračun je v prvem in drugem nizu ponudil izenačeno igro, v nadaljevanju pa je mlajša Tokićeva prišla do zanesljive zmage s 4:1 (11, -13, 6, 5, 4).

Rezultati člani 3. OT RS v M. Soboti 18.2.2024

Rezultati članice 3. OT RS v M. Soboti 18.2.2024

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh