Sara Tokić še tretjič, Gregor Zafoštnik drugič

V odlični organizaciji NTK Sobota je v Murski Soboti danes potekal tretji letošnji odprti turnir republike Slovenije za članice in člane. Prijavljenih je bilo skromnih 20 članic in 32 članov iz 12. slovenskih klubov. Še tretjič v letošnji sezoni se je med članicami prvega mesta veselila Sara Tokić (Letrika), druga je bila Enya Moltara (Kajuh-Slovan), tretji pa Lea Paulin (Arrigoni) in Lara Opeka (Kajuh-Slovan). Med člani je bil najboljši domačin Gregor Zafoštnik (Sobota), drugo mesto je osvojil Mitja Horvat (Inter Diskont), tretje mesto pa sta delila Bojan Ropoša (Sobota) in Miha Podobnik (Logatec).

Med zanimivimi boji je v dvorani marsikdo na telefonu spremljal odlične dvoboje Darka Jorgića na evropskem TOP-16 v Montreuxu. Ob njegovem polfinalnem obračunu z Nemcem Dimitrijem Ovtcharovim je bil ravno žreb finalnega dela tretjega odprtega turnirja republike Slovenije, ki pa je skorajda ob Jorgićevem vodstvu postal drugotnega pomena. V tako pozitivnem vzdušju je v zaključnih bojih v ženski konkurenci najboljšo dnevno formo spet pokazala Sara Tokić, ki pa je imela vse prej kot lahko pot do svoje tretje letošnje zmage na odprtih turnirjih. Že v četrtfinalu je s 4:2 premagala Nino Zupančič (Logatec), v napetem polfinalnem obračunu pa je bila s 4:3, zadnji niz se je končal z izidom 12:10, boljša še do Lare Opeka.

Lažjo pot do finala je imela Enya Moltara, ki je v četrtfinalu proti Gaji Mavri (Letrika) ni izgubila niza, medtem ko je Leo Paulin premagala s 4:1. V napetem finalu je proti Tokić vodila s 3:2 v nizih, toda na koncu se je zmage vendarle veselila igralka Letrike, ki je zmagala s 4:3 (-10, 8, 7, -9, -2, 10).

Tudi na moškem turnirju smo videli napete in izenačene obračune. Za prvo presenečenje je že v prvem krogu glavnega turnirja poskrbel mladi Domen Hohnjec (Savinja), ki je bil s 4:2 boljši od Tomaža Pelcarja, sicer prvega nosilca. Savinjčana je nato v četrtfinalu zaustavil domačin Bojan Ropoša, ki je v klubskem obračunu v polfinalu izgubil proti Gregorju Zafoštniku s 3:4. Zmagovalec drugega odprtega turnirja, ki je bil konec novembra v Puconcih, je pred tem s 4:3 v prvem krogu premagal že Matevža Črepnjaka (Maribor) in v četrtfinalu s 4:1 še Andraža Novaka (Kajuh-Slovan).

Zafoštnik se je v finalu pomeril z Mitjo Horvatom, ki je v prvem krogu s 4:2 premagal Aljaža Šmaljcelja (Krka), v četrtfinalu pa je bil s 4:0 boljši od drugo postavljenega nosilca, Damjana Zelka. Izkušeni Horvat se je v polfinalu pomeril z mladim Miho Podobnikom, ki je v četrtfinalu s 4:2 premagal svojega sovrstnika in zmagovalca prvega odprtega turnirja, ki je bil oktobra na Ravnah, Brina Vovka Petrovskega (Savinja). V polfinalu je s 4:2 slavil Horvat, ki pa je v izenačenem finalu moral priznati premoč Zafoštnika, ki je zmagal s 4:1 (-9, 11, 8, 9, 8).

Zanimivo je, da se nihče od prvih štirih postavljenih nosilcev ni uvrstil v polfinale.

Izidi 3. odprtega turnirja republike Slovenije za članice in člane

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh