Sara Tokić se iz Skopja vrača s srebrno kolajno na EP do 21 let

Na evropskem prvenstvu do 21 let v Skopju se je s srebrno v dvojicah kolajno izkazala Sara Tokić. Z Romunko Luciano Mitrofan sta v finalu morali priznati premoč Romunkama Bianci Mei Rosu in Eleni Zaharii, ki sta slavili s 3:1 (5, -8, 0, 3).

Že z uvrstitvijo v finale sta Tokićeva in Mitrofanova presegli vsa pričakovanja, saj sta šele v Skopju prvič zaigrali skupaj. Toda že v prvem krogu sta se hitro ujeli, s 3:0 (5, 5, 5) premagali Švedinji Nomin Baasan in Agnes Svensson, v osmini finala pa s 3:0 (9, 7, 4) tudi Portugalki Ines Matos in Matilde Pinto. Veliko bolj izenačen je bil njun četrtfinalni obračun proti Avstrijki Anastasii Sterner in Ukrajinki Veroniki Matjunini, ki sta jo premagali s 3:2 (9, 12, -6, -10, 9). Dobro formo sta ohranili tudi v včerajšnjem polfinalnem obračunu, v katerem sta bili s 3:1 (8, 10, -10, 3) boljši od Francozinj Leane Hochart in Elise Pujol. Žal se jima v finalu ni izteklo vse po željah, vendar sta bili Mitrofanovi rojakinji premočni zanju. V drugem nizu sta se sicer vrnili v igro, toda v tretjem in četrtem sta bili brez pravih možnosti za uspeh, toda tudi srebrna kolajna je velik uspeh za 17-letno nečakinjo Bojana Tokića, dolga leta najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca.

»Z EP sem zelo zadovoljna. Predvsem z Luciano Mitrofan sem se zelo dobro ujela tako v ringu kot tudi izven njega, saj sva postali pravi prijateljici. Najbolj težak je bil dvoboj v četrtfinalu, ko sva proti Avstrijki in Ukrajinki že vodili z 2:1 v nizih in 10:6 v četrtem, pa sva na žalost ta niz izgubili, vendar sva v petem vseeno zmagali z 11:9. Odlično igro sva prikazali v polfinalu proti Francozinjama, čeprav je bila Luciana poškodovana, v finalu pa se nama žal ni izšlo. Vseeno sem zelo vesela, da sem dobila svojo prvo kolajno na EP, resda srebrno, upam pa, da jih bo še več in to zlatih,« je svoje nastope v ženskih dvojicah ocenila odlična Novogoričanka, ki je spregovorila tudi o posamičnem delu tekmovanja.

»V posamičnem delu se mi ni izšlo vse po željah, vendar sem zadovoljna s pristopom in igro. Prišla sem iz skupine v prvem delu tekmovanja, v drugem pa sem bila v svoji skupini resda zadnja, vendar sem Eleni Zaharii, ki se je uvrstila v finale, vzela dva niza in na ta dosežek sem ponosna. Upam, da jo bom naslednjič premagala, zdaj tudi vem, da lahko igramo z igralkami, ki so boljše od mene in jih tudi premagam.«

Tokićeva je v mešanih dvojicah s Francozom Tomom Clossetom prišla do osmine finala. V osmini finala je obstal tudi Aljaž Godec s Francozinjo Elise Pujol, boljša od njiju sta bila Romuna Dariu Movileanu in Elena Zaharia, ki sta se morala na koncu zadovoljiti s srebrno kolajno. V finalu sta ju s 3:2 (-8, 9, 7, -11, 8) premagala Hrvata Ivor Ban in Hana Arapović.

V moških dvojicah sta Aljaž Godec in Miha Podobnik prišla do drugega kroga, medtem ko se je Brin Vovk Petrovski od nadaljnjega tekmovanja s Slovakom Samuelom Palušekom poslovil v prvem krogu. Vsi trije so v posamični konkurenci obstali v prvem delu tekmovanja.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh