Sara Tokić še drugič do naslova mladinske državne prvakinje, Miha Podobnik prvič

V športni dvorani v Lučah se je v odlični organizaciji NTK Savinja odvijalo letošnje mladinsko državno prvenstvo za posameznike in dvojice. Največ razlogov za dobro voljo sta med posamezniki imela Sara Tokić (Letrika), ki je ubranila lanskoletni naslov in Miha Podobnik, ki je do njega prišel prvič. Tokićeva in Podobnik sta bila najboljša tudi v mešanih dvojicah, v ženskih dvojicah pa je Tokićeva slavila še z Blažko Harkai (Kema-Murexin), v moških pa sta  na veselje domačinov prvo mesto osvojila Brin Vovk Petrovski in Matic Čopar (Savinja).

Ponovite lanskoletnega finala v Mengšu

Vse do finalne tekme proti Enyi Moltari (Kajuh-Slovan), Sara Tokić ni izgubila niti niza. Po zmagi v svoji predtekmovalni skupini je bila v prvem krogu prosta, v drugem bila boljša od Brine Markič (Mengeš), v četrtfinalu od Kim Kastelic (Krka) in v polfinalu še od svoje klubske soigralke, Eve Cerkvenič. Težjo pot je do finala imela Moltara, ki je bila prav tako v prvem krogu prosta, v drugem je proti Urši Rozman (Mengeš) do zmage prišla brez boja, v četrtfinalu pa je s 4:1 premagala Lano Slatinšek (ŠD SU). V polfinalu je proti Blažki Harkai izgubljala z 2:3 v nizih, v šestem in sedem pa je prikazala odlično igro in slavila s 4:3 (8, -10, 6, -8, -6, 2, 7). Sedem nizov smo videli tudi v finalnem obračunu med najboljšima slovenskima mladinkama. Zmage se je veselila Tokićeva, ki je zmagala s 4:3 (1, 12, -9, -10, 4, -12, 9) in tako ubranila lanskoletni naslov iz Mengša, ko je v finalu prav tako premagala Moltaro.

Naslov državne prvakinje tako osvojila Sara Tokić, druga je bila Enya Moltara, tretje mesto pa sta si delili Eva Cerkvenič in Blažka Harkai.

Po članskem finalu do mladinskega naslova

Tudi med 83 igralci sta se v finale uvrstila najboljša slovenska mladinca v tem trenutku, Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski. Podobno kot Tokićeva tudi Podobnik do finalne tekme ni izgubil niti niza. Na poti do finala je premagal Reneja Hedla (Savinja), Luko Jokića (Mengeš), Dejana Jovanovića (Savinja) in Nina Šegulo (Kema-Murexin). Na prvo težjo oviro je Vovk Petrovski naletel v polfinalu, ko je bil s 4:3 (-7, 7, 9, -11, 4, -9, 5) boljši od klubskega soigralca Matica Čoparja. V finalu je bil pred šestim nizom v boljšem položaju Vovk Petrovski, toda Podobnik, ki je nedavno tega na članskem državnem prvenstvu izgubil šele v finalu, ko ga je premagal Deni Kožul, je v šestem in sedmem nizu poskrbel za preobrat. Na koncu je bilo 4:3 (-8, 4, 8, -9, -6, 7, 6) dobil Logatčan.

Naslov državnega prvaka je osvojil Miha Podobnik, drugi je bil Brin Vovk Petrovski, tretje mesto sta si delila Matic Čopar in Nino Šegula.

Tokićeva najboljša tudi z Blažko Harkai

Do svojega drugega naslova državne prvakinje je Tokićeva prišla v ženskih dvojicah, kjer je bila nepremagljiva z Blažko Harkai. Svoj prvi niz sta izgubili šele v prvem nizu finalnega obračuna proti Kim Kastelic in Enyi Moltari, v nadaljevanju pa sta bili boljši in zmagali s 3:1 (-8, 7, 13, 5). Tokićeva in Harkaijeva sta v polfinalu premagali dvojico Polona Horvat in Eva Cerkvenič (Inter Diskont/Letrika), Kastelčeva in Moltara pa dvojico Lano Slatinšek in Emo Crnkovič (ŠD SU/Kema-Murexin).

Naslov tudi za domačine državnega prvenstva

Prireditelje državnega prvenstva sta razveselila Brin Vovk Petrovski in Matic Čopar, ki sta v finalu dvojic s 3:1 (7, 8, -8, 2) premagala Luko Jokića in Bora Brodnjaka (Mengeš/Kajuh-Slovan), ki sta v polfinalu presenetila Miho Podobnika in Nina Šegulo (Logatec/Kema-Murexin) s 3:2 (-6, 7, 10, -10, 6). Državna prvaka sta bila v polfinalu s 3:0 (10, 7, 3) boljša od Aljaža Goltnika in Mihaela Kocjančiča (Mengeš/Kajuh-Slovan).

Tokićeva do tretjega naslova s Podobnikom

Državna prvaka v posamični konkurenci, Sara Tokić in Miha Podobnik (Letrika(Logatec), sta bila najboljša tudi v mešanih dvojicah, vendar sta se morala za končni naslov pošteno potruditi. V polfinalu sta bila s 3:0 (9, 6, 4) boljša od Nina Šegule in Kim Kastelic (Kema-Murexin/Krka), v še enem napetem finalnem obračunu pa sta s 3:2 (7, -11, 5, -6, 5) premagala Brina Vovka Petrovskega in Polono Horvat, ki sta v polfinalu s 3:2 (4, -8, 10, -10, 10) ugnala Mihaela Kocjančiča in Enyo Moltara.

DP-mladinke-posamezno-Luce-2023

DP-mladinci-posamezno-Luce-2023

DP-mladinke-dvojice-Luce-2023

DP-mladinci-dvojice-Luce-2023

DP-mladinske-dvojice-MIX-Luce-2023

 

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh