Sara Tokić prva v svoji skupini na EP do 21 let

V sredo se je v Skopju začelo evropsko prvenstvo do 21 let. Prvi dan se je v maloštevilni slovenski zasedbi s tremi zmagami izkazala Sara Tokić, do dveh zmag je v svoji kvalifikacijski skupini prišel Aljaž Godec, enkrat je zmagal Brin Vovk Petrovski, brez nje pa je ostal Miha Podobnik.

Slovensko reprezentanco vodi Andreja Ojsteršek Urh, ki skrbi tudi za Saro Tokić, saj je Miroslav Tokić zbolel in je moral ostati doma. Najboljša slovenska mladinka je svojo nalogo opravila z odliko, saj je v skupini 6 premagala vse svoje nasprotnice. V prvi tekmi je Čehinjo Klaro Hrabicov premagala s 3:0 (10, 8, 9), v drugi Poljakinjo Ilino Sztwiertnio s 3:2 (-13, 9, -9, 7, 5) in v tretji Švedinjo Agnes Svensson s 3:0 (6, 5, 5). Danes in jutri bo Tokićeva posamično tekmovanje nadaljevala v skupini C, njene nasprotnice pa bodo Nomin Baasan (Švedska), Elena Zaharia (Romunija) in Leana Hochart (Francija).

V skupini I je Miha Podobnik naletel na tri premočne nasprotnike. Najprej je moral priznati premoč Belgijca Tim Giltia, proti kateremu je izgubil z 1:3 (7, -8, -3, -8), proti Francozu Flaivenu Cotonu je izgubil z 0:3 (-12, -9, -6), proti Špancu Miguelu Pantoju pa z 2:3 (-5, 8, -2, 10, -8).

Zelo blizu napredovanja v glavni turnir je bil v skupini 10 Aljaž Godec, ki je v prvi tekmi premagal Nizozemca Kas Van Oosta s 3:0 (6, 10, 7), v drugi Bolgara Stojana Sarijeva s 3:0 (4, 8, 8), v tretji tekmi pa je bil s 3:0 (7, 6, 6) boljši od njega Madžar Balasz Lei. Napredovala sta Van Oost in Lei, ki sta imela boljši izkupiček dobljenih in izgubljenih točk, saj so vsi trije po dvakrat zmagali in enkrat izgubili, osvojili pa so po šest nizov, tri pa so oddali svojemu nasprotniku.

Blizu napredovanja je bil Brin Vovk Petrovski, ki je v skupini 11 v prvi tekmi izgubil proti Latvijcu Danielsu Kogansu z 2:3 (-9, 9, -7, 10, -12), nato je premagal Hrvata Ivana Hencla s 3:1 (11, 7, -9, 4), v tretji tekmi pa je izgubil proti Angležu Connorju Greenu z 1:3 (-7, -6, 9, -7).

Danes bodo na sporedu tudi tekme v dvojicah in mešanih dvojicah. V moških dvojicah bosta Godec in Podobnik igrala proti Italijanu Tommasu Giovanettiju in Nizozemcu Kasu Van Oostu, Vovk Petrovski pa bo s Slovakom Samuelom Paluskom igral proti Italijanu Andrei Puppu in Portugalcu Tiagu Abiodunu. Tokićeva bo v ženskih dvojicah z Romunko Luciano Mitrofan igrala proti švedski dvojici Nomin Baasan in Agnes Svensson. V mešanih dvojicah bo Vovk Petrovski s Hannah Silcock z Jerseyja igral proti Slovaku Adamu Klajberju in Nemki Josephini Neumann, Godec bo s Španko Elisu Pujol igral proti Hrvatoma Ivanu Henclu in Ines Matos, Podobnik s Francozinjo Agathe Avezou proti Čehoma Radimu Moraveku in Heleni Sommerovi, Tokićeva pa z Belgijcem Tomom Clossetom, ki bosta v prvem krogu prosta.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh