Sara Tokić na pragu kolajne na kadetskem SP

Na svetovnem kadetskem prvenstvu v Vila Nova de Gaia na Portugalskem je kot edina slovenska predstavnica nastopila tudi Sara Tokić, ki je bila z Romunko Bianco Mei Rosu na pragu uvrstitve v polfinalu. V posamični konkurenci je nečakinjo Bojana Tokića v prvem krogu premagala Pu-Syuan Cheng s Tajvana.

Svoje nastope na kadetskem svetovnem prvenstvu je Sara Tokić začela v soboto, ko je v igri dvojic z Bianco Mei Roso s 3:2 (10, -2, -6, 9, 8) premagala ameriško dvojico Faith Hu in Emily Tan. Še bolj razburljiv je bil njun četrtfinalni dvoboj proti Indijki Suhani Saini in Ukrajinki Veroniki Matjunini. Kar štirje nizi so se končali na razliko, na njuno žalost trije v korist nasprotnic, ki sta na koncu zmagali s 3:2 (-9, 9, 14, -6, 9).

»Velikokrat pravimo tako blizu pa tako daleč od kolajne, toda za včerajšnji četrtfinalni dvoboj to resnično velja. Preprosto ne vem, kako bi ta dvoboj komentirala. Po zmagi v prvem nizu sta Sara in Bianca v drugem nizu dolgo vodili, na koncu pa izgubili, tako kot tudi v maratonskem tretjem nizu. Najboljšo igro sta prikazali v četrtem nizu, v petem pa sta rešili eno zaključno žogico, imeli priložnost tudi za drugo, vendar se žal ni izšlo. In tako je šla po vodi zgodovinska priložnost za prvo slovensko kolajno,« je razplet četrtfinalnega obračuna v dvojicah komentirala Vesna Ojsteršek, slovenska selektorica ženske izbrane vrste, ki je s Tokićevo na Portugalskem.

Obetavna Novogoričanka je dobro igro prikazala tudi v dvoboju s Chengovo, ki ga je izgubila z 1:4 (6, -3, -10, -8, -8). »Morda bi se dvoboj drugače obrnil, če bi Sara zdržala v dolgih izmenjavah. Chengova sicer ni imela močnih žogic, je bila pa zato zelo natančna in zanesljiva. Preprosto ni delala napak. Za Saro je bila najbolj neugodna s svoje bekend strani, kjer ima ‘soft’, tako da so žogice velikokrat plesale. Sara je skušala igrati skozi sredino in na forhend, vendar na žalost ni bila dovolj natančna. Toda ne glede na poraz je dokazala, da je sposobna igrati proti vsem najboljšim nasprotnicam, njena igra obeta, žogice imajo svojo težino, ob tem pa ima izreden občutek in kar je najbolj pomembno, ko je treba zna ohraniti hladno hrano in ima zmagovalno miselnost. Če bo šel njen razvoj v tej smeri, kakršna je zdaj, se nimamo česa bati in prepričana sem, da se bo prej ali slej s takšnih tekmovanj vračala s kolajnami,« pa je Ojsterškova ocenila nastop najboljše slovenske kadetinje.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh