Sara Tokić kadetska balkanska prvakinja

Slovenska reprezentanca je zapustila Albeno v Bolgariji, kjer je potekalo balkansko prvenstvo v namiznem tenisu v kadetski in mladinski konkurenci z dvema zlatima kolajnama in eno bronasto. Po zlati kolajni kadetinj v ekipnem delu tekmovanja, je za svojo drugo zlato poskrbela Sara Tokić, ki je v finalu s 4:0 premagala Romunko Andreo Jifcu. Izkazala sta se tudi Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski, ki sta osvojila končno tretje mesto.

Že v ekipnem delu tekmovanja so najbolj navdušile slovenske kadetinje, ki so v postavi Tokić, Enya Moltara in Ema Crnkovič v finalu s 3:1 premagale Turkinje. Svojo odlično formo je aktualna slovenska državna in mladinska prvakinja unovčila tudi v posamični konkurenci. Njen uspeh je dopolnila tudi Moltara, ki je prvenstvo končala na devetem mestu, medtem ko je Crnkovičeva obstala v kvalifikacijah.

Čeprav je bil v kadetski konkurenci Miha Podobnik drugo postavljeni nosilec, je imel smolo, tekmovanje je končal z delitvijo devetega mesta. Slovenski kadetski državni prvak je imel več uspeha v igri dvojic, kjer sta z Brinom Vovkom Petrovskim po vodstvu z 2:0 in ob dveh zaključnih žogicah v petem nizu v  polfinalu izgubila proti poznejšima zmagovalcema iz Bolgarije. V glavnem žrebu je igral tudi Vovk Petrovski, ki si je tako kot Podobnik delil 9. mesto. Brez nastopa v glavnem žrebu je ostal Aleks Ušaj.

V mladinski konkurenci je v glavnem žrebu igrala le Nuša Kadiš, ki si je delila deveto mesto, v tolažilni skupini pa je bila Polona Horvat prva. Nastopila je še Kim Kastelic. Kadiševa in Nino Šegula sta bila med mešanimi dvojicami prav tako deveta, tako kot tudi Mihael Kocjančič v dvojicah, kjer je bil njegov soigralec iz Srbije. V Albeni je bil še Matic Čopar, ki ni prišel do glavnega tekmovanja.

»Na koncu smo lahko z izkupičkom na balkanskih igrah lahko zadovoljni. Več zlatih kolajn je osvojila le Romunija, ki je tudi sicer prevladovala, mi pa smo bili s Srbijo z dvema zlatima kolajnama na drugem mestu. Pomembno je, da so vsi igrali veliko število tekem, ki so jim v letošnji sezoni zagotovo manjkale, je pa res, da smo v mladinski konkurenci igrali brez Aljaža Godca in Žige Kristijana Žigona, ki sta med tednom s Fužinarjem Inter Diskontom slavila v državnem prvenstvu,« je pred vrnitvijo domov dejal Darijan Vizjak, selektor slovenskih kadetov in mladincev, medtem ko je v odsotnosti Vesna Ojsteršek, ki je bila na članskem evropskem prvenstvu v Varšavi, kadetinje in mladinke vodil Dane Šarlah.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh