Sara Tokić in Polona Horvat v Linzu do drugega kroga

V Linzu se je včeraj končal turnir WTT Youth Contender v kadetski in mladinski konkurenci. Po Aljažu Godcu, Mihi Podobniku in Boru Brodnjaku, ki so s tekmovanjem končali konec prejšnjega tedna, sta se v glavni žreb od slovenskih predstavnic uvrstili še Sara Tokić in Polona Horvat. Obe v kategoriji do 17 let, Tokićeva pa je bila uspešna tudi v kategoriji do 19 let. V prvem krogu sta bili uspešni, tekmovanje sta zaključili v drugem krogu.

Pod vodstvom Vesne Ojsteršek, selektorice za kadetinje in mladinke ter reprezentančnega trenerja Miroslava Tokića, je v kategoriji do 19 let imela največ uspeha aktualna mladinska državna prvakinja, Sara Tokić. Članica Letrike je v svoji kvalifikacijski skupini dobila vse tri dvoboje, v prvem krogu pa je bila s 3:2 (-7, 7, -6, 4, 6) boljša še od Hrvatice Brune Borovec. V drugem krogu jo je po še enem napetem dvoboju z 2:3 (-9, 7, 3, -9, -8) ugnala Španka Ainhoa Cristobal, ki je v četrtfinalu izgubila proti poznejši zmagovalki Seongjin Kim iz Južne Koreje.

Enya Moltara, Polona Horvat in Nuša Kadiš so tekmovanje končale v kvalifikacijah. Vse tri so izgubile oba svoja dvoboja.

Najboljša slovenska mladinka, Tokićeva, se je do glavnega žreba prebila tudi v kategoriji do 17 let. V kvalifikacijah je dvakrat zmagala s 3:2, v prvem krogu glavnega žreba pa je premagala Slovakinjo Elisko Stullerovo s 3:0 (7, 6, 7). Tokrat je bila v drugem krogu boljša od nje Yerin Yoo iz Južne Koreje, ki je zmagala s 3:1 (-7, 8, 4, 8). Južnokorejka je prišla do polfinala, kjer jo je premagala njena rojakinja Sengeun Lee, ki je bila na koncu prva.

Pohvale si zasluži tudi Polona Horvat, ki se je v glavni žreb uvrstila po zmagi in porazu. V prvem krogu glavnega žreba je s 3:0 (4, 8, 3) premagala domačinko Michelle Kases, v drugem pa je bila boljša od nje Portugalka Matilde Pinto s 3:0 (2, 6, 7).

Preostale Slovenke, Enya Moltara, Katarina Lešnjak, Ema Crnkovič in Živa Dogar so obstale v kvalifikacijah.

Brez nastopa v glavnem turnirju pa so ostale tudi Katarina Lešnjak, Ema Crnkovič in Živa Dogar v kategoriji do 15 let.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh