Sara Tokić in Miha Podobnik v Lučah do naslova mladinskih državnih prvakov

V športni dvorani v Lučah je v vzorni organizaciji NTK Savinja potekalo letošnje državno prvenstvo za mladinke in mladince posamezno in dvojice. Najbolj zadovoljna sta bila Sara Tokić (Vrtojba) in Miha Podobnik (Savinja), ki sta slavila tudi v dvojicah, Tokićeva s Polono Horvat (Inter Diskont), Podobnik pa s klubskim soigralcem, Brinom Vovkom Petrovskim, prav Horvatova in Vovk Petrovski pa sta jima preprečila še slavje v mešanih dvojicah.

V konkurenci 33 mladink ste se v finalu pričakovano pomerili Sara Tokić in Polona Horvat, s 4:2 (-4, -9, 12, 8, 9, 9) pa je v izenačenem dvoboju slavila igralka Vrtojbe. V polfinalu je bila Tokićeva s 4:1 boljša od Lane Slatinšek (ŠD SU), Horvatova pa je s 4:0 premagala Lauro Rahotin Pavič. Na poti do finala je Tokićeva v drugem krogu premagala Kim Kastelic (Krkav četrtfinalu pa Ano Gergek (Kema Murexin), medtem ko je Horvatova v osmini finala premagala Laylo Turk (Arrigoni), v četrtfinalu pa Vito Kocjančič (Arrigoni). Obe s 3:0, tako kot tudi Tokićeva.

Pri mladincih je bilo prijavljenih 96 igralcev, prevladovali pa so igralci Savinje, saj so se kar štirje uvrstili v polfinale. V finalu je bil Miha Podobnik s 4:1 (-6, 8, 6, 7, 2) boljši od Brina Vovka Petrovskega, ki je med tednom slavil na srednješolskem prvenstvu Slovenije v Celju. Podobnik do finala ni izgubil niti niza, premagal pa je Aleksandra Miščevića (Arrigoni), v osmini finala Nela Savška Pintariča (Mengeš), v četrtfinalu Janeza Jedlovčnika (Krka) in v polfinalu klubskega soigralca Domna Hohnjeca. Malenkost manj prepričljivo pot do finala je imel Vovk Petrovski, ki je po zmagi nad Timotejem Jerino (Mengeš), v osmini finala brez izgubljenega niza premagal Blaža Pandeva (Inter Diskont), v četrtfinalu je e Aleksa Korena (Cirkovce) premagal s 4:1, tako kot tudi klubskega soigralca Matica Čoparja.

Finalistki posameznega državnega prvenstva sta bili najboljši tudi v igri dvojic, vendar sta se morali za naslov državnih prvakinj pošteno potruditi, da sta bili s 3:2 (-9, 7, 12, -6, 4) boljši od Katarine Lešnjak (Kajuh-Slovan) in Lane Slatinšek. V polfinalu sta državni prvakinji s 3:0 premagali Emo Crnkovič in Ano Gergek (Kema Murexin), Lešnjak in Slatinšek pa s 3:0 Niko Pandev (Inter Diskont) in Kim Kastelic (Krka).

Podobna zgodba se je med dvojicami ponovila pri mladincih, le da sta Podobnik in Vovk Petrovski v klubskem obračunu s 3:0 (9, 5, 7) premagala Hohnjeca in Čoparja. V polfinalu prvaka premagala Aleksa Koželja (Žalec) in Aleksa Korena (Cirkovce), Hohnjec in Čopar pa Miho Faturja in Gašperja Srebočana Čebelo (oba Savinja).

Da se Podobnik in Tokićeva domov ne bi vrnila še s tretjim naslovom, sta, kot smo že omenila, poskrbela Vovk Petrovski in Horvatova, ki sta v finalu zmagala s 3:0 (5, 9, 8). V polfinalu sta poznejša država prvaka premagala Hohnjec in Emo Crnkovič (Kema Murexin), drugouvrščena pa Čopar in Kim Kastelic.

Izidi DP za mladinke in mladince:

Mladinke posamezno:

  1. Sara Tokić (NTK Vrtojba)
  2. Polona Horvat (NTK Fužinar Interdiskont)

3.-4. Lana Slatinšek (ŠD SU)

3.-4. Laura Rahotin Pavič (NTK Vesna)

Mladinci posamezno:

  1. Miha Podobnik (NTK Savinja)
  2. Brin Vovk Petrovski (NTK Savinja)

3.-4. Matic Čopar (NTK Savinja)

3.-4. Domen Hohnjec (NTK Savinja)

Mladinke dvojice:

  1. Sara Tokić (NTK Vrtojba) – Polona Horvat (NTK Fužinar Interdiskont)
  2. Katarina Lešnjak (NTD Kajuh Slovan) – Lana Slatinšek (ŠD SU)

3.-4. Nika Pandev (NTK Fužinar Interdiskont) – Kim Kastelic (NTK Krka)

3.-4. Ema Crnkovič – Ana Gyergek (obe NTK Kema Murexin)

Mladinci dvojice:

  1. Brin Vovk Petrovski – Miha Podobnik (oba NTK Savinja)
  2. Domen Hohnjec – Matic Čopar (oba NTK Savinja)

3.-4. Miha Fatur – Gašper Srebočan Čebela (oba NTK Savinja)

3.-4. Aleks Koželj (NTK Savinja) – Aleks Koren (NTK Cirkovci)

Mešane dvojice:

  1. Polona Horvat (NTK Fužinar Interdiskont) – Brin Vovk Petrovski (NTK Savinja)
  2. Sara Tokić (NTK Vrtojba) – Miha Podobnik (NTK Savinja)

3.-4. Ema Crnkovič (NTK Kema Murexin) – Domen Hohnjec (NTK Savinja)

3.-4. Kim Kastelic (NTK Krka) – Matic Čopar (NTK Savinja)

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh