Sara Tokić in Brin Vovk Petrovski najboljša tudi v Logatcu

Pred tednom dni sta Sara Tokić (Letrika) in Brin Vovk Petrovski (Savinja) osvojila prvo mesto na prvem letošnjem odprtem turnirju za članice in člane, ki je bilo na Ravnah na Koroškem. Svojo odlično pripravljenost sta oba potrdila tudi na prvem odprtem turnirju za mladinke in mladince, ki je potekalo v Logatcu v organizaciji domačega namiznoteniškega kluba.

Pred tednom dni je najboljša slovenska mladinka na članskem odprtem turnirju v finalu premagala Katarino Stražar s 4:3, nič manj napet pa ni bil njen obračun v finalu mladinskega odprtega prvenstva. Na njem se je v finalu pomerila z Enyo Moltara (Kajuh Slovan), ki je imela tudi zaključno žogo za zmago, vendar se je Tokićeva rešila, na koncu pa zmagala s 3:2 (6, -7, -7, 8, 10).

Na turnirju je bilo nastopilo 37 igralk, Tokićeva je na poti do finala premagala Tio Rudolf (Cirkovce), Katarino Lešnjak (Kajuh Slovan) in v polfinalu še Nuša Kadiš (Inter Diskont), ki ji je tudi odvzela niz. Bolj prepričljiva je bila v polfinalu Moltara, ki je Emo Crnkovič (Kema – Murexin) premagala brez izgubljenega niza, pred tem pa je bila s 3:1 v četrtfinalu boljša od Blažke Harkai (Kema – Murexin) in v osmini finala od Neže Gazvoda (ŠD SU).

Bolj številčna udeležba je bila pri mladincih, nastopilo jih je 86, zmagovalec pa je bil Brin Vovk Petrovski, ki je najtežje delo imel v četrtfinalu, ko je Jureta Smodiša (Kema – Murexin) premagal s 3:2 v nizih. Pred tem mu je v osmini finala niz odvzel še en Pucončan, Jan Lipič, Matica Vertuša (Krka) v drugem krogu, v prvem je bil prost in Nina Šegula (Kema – Murexin) pa je premagal brez izgubljenega niza.

Vovk Petrovski se je za prvo mesto pomeril z Miho Podobnikom (Logatec), ki je do finalnega obračuna izgubil le niz. Tudi on je bil v prvem krogu prost, v drugem je bil boljši od Tomaža Pertovta, v osmini finala mu je niz odvzel Aljaž Goltnik (Mengeš), v četrtfinalu in polfinalu pa sta Matic Čopar (Savinja) in Mihael Kocjančič ostala brez dobljenega niza. V finalu je Vovk Petrovski zanesljivo dobil uvodni niz, v preostalih treh je bil dvoboj izenačen, zmage s 3:1 (3, -8, 8, 9) pa se je veselil Savinjčan.

Izidi 1. OT za mladinke

Izidi 1. OT za mladince

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh