Sara Tokić in Bor Vovk Petrovski najboljša na Ravnah

Na prvem letošnjem odprtem turnirju republike Slovenije sta na Ravnah na Koroškem v organizaciji Fužinar Inter Diskonta slavila Sara Tokić (Letrika) in Brin Vovk Petrovski (Savinja). V napetem finalnem obračunu je Sara Tokić s 4:3 (6, -3, 9, 8, -11, -7, 5) ugnala Katarino Stražar (Mengeš), medtem ko je bil Brin Vovk Petrovski, prav tako s 4:3 (-6, -7, 7, 10, 3, -6, 6), boljši od Mihe Podobnika (Logatec).

V ženski konkurenci je bilo prijavljeno le dvajset igralk, med njimi tudi Katarina Stražar, ki drugače igra v prvi avstrijski ligi, tako da sta od najboljših praktično manjkali le njena soigralka v Ossiachersee Bodensdorf 1, Aleksandra Vovk in Ana Tofant, ki igra v Franciji. Ker Stražarjeva ne igra prav veliko domačih turnirjev, je bila šele tretja postavljena nosilka. Pred njo sta bili Tokićeva in Lara Opeka (Kajuh Slovan). Vse tri so se tudi uvrstile v polfinale, kamor se je uvrstila tudi Nina Zupančič, ki je bila v četrtfinalu s 4:1 boljša od Polone Horvat (Inter Diskont), ki je bila četrto postavljena nosilka.

Zanimivo je, da so se s 4:1 končali tudi preostali trije četrtfinali dvoboji. Tokića je premagala Kajo Okorn (Logatec), Stražarjeva svojo drugo soigralko v Ossiachersee Bodensdorf 1, Leo Paulin, Opeka pa prav tako v klubskem obračunu Tjašo Novak. Izredno napet je bil nato polfinalni dvoboj med Stražarjevo in Opeko, ki je s 4:3 (-8, 8, 5, -8, -8, 12, 5) pripadel Mengšanki, Tokićeva pa je s 4:2 (6, 10, -11, -9, 4, 4). V finalu je 21-letna levičarka iz Mengša proti pet let mlajši tekmici iz Vrtojbe izničila svoj zaostanek po štirih nizih (1:3), toda v sedmem nizu je bila spet bolj zbrana nečakinja Bojana Tokića.

Bolj številčna je bil moški odprti turnir, saj je bilo nastopilo 37 igralcev, vendar ni bilo nobenega iz slovenske članske reprezentance, manjkali so tudi nekateri najboljši igralci prve slovenske lige. Med prijavljenimi je bil sicer tudi Tilen Cvetko, ki je bil prejšnji teden na ekipnem svetovnem prvenstvu, vendar je svoj nastop odpovedal, tako da je bil prvi nosilec Tomaž Pelcar (Kema-Murexin), drugi Erik Paulin (Arrigoni), tretji Andraž Novak (Kajuh Slovan) in četrti Damjan Zelko (Kema-Murexin).

Do polfinala se je od prvih štirih nosilcev prebil le Pelcar, ki ga je s 4:2 (5, -9, 3, -7, 9, 11) zaustavil Brin Vovk Petrovski, ki je pred tem na glavnem turnirju že premagal Luko Norčiča (Kema-Murexin) in v četrtfinalu še enega igralca s Puconcev, Damjana Zelka. Drugopostavljenega nosilca, Paulina, je v četrtfinalu zaustavil Miha Podobnik, ki je bil šele 11. nosilec, Vovk Petrovski pa deveti. Pred tem je v drugem krogu Paulin po hudem boju izločil domačina Mitjo Horvata (Inter Diskont). Mladi Podobnik je svojo dobro igro nadaljeval tudi v polfinalu, kjer pa se je moral krepko potruditi, da je s 4:3 (-7, -9, 8, 11, 9, -9, 6) premagal Bojana Ropošo (Sobota). Finalni obračun je bolje začel Podobnik, nato mu je s tremi zaporedno osvojenimi nizi odgovoril Vovk Petrovski, sledilo je izenačenje na 3:3, v odločilnem sedmem pa je bil bolj zbran igralec Savinje.

Izidi članice, 1. OT Republike Slovenije

Izidi člani 1. OT Republike Slovenije

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh