Sara Erhatič in Aleks Koren najboljša mlajša kadeta v Izoli

V organizaciji NTK Izola in Namiznoteniške zveze Slovenije je v dvorani osnovne šole Livada potekalo državno prvenstvo za mlajše kadetinje in kadete posamezno in v dvojicah. Naslova državnega prvaka sta se veselila Sara Erhatič in Aleks Koren (oba Cirkovce), v dvojicah pa sta bili najboljši sestri Laura in Klara Rahotin Pavič (Vesna) ter Aleks Koren in Luka Čačić Blažek (Cirkovce/Arrigoni).

Med 34 prijavljenimi mlajšimi kadetinjami se je naslova državne prvakinje veselila Sara Erhatič, prvo postavljena nosilka, ki je v razburljivem in izenačenem finalu s 3:2 premagala Nežo Horvat (Inter Diskont), sicer drugo postavljeno igralko. Do finala Horvatova ni izgubila niti niza, boljša pa je bila od Mete Ivančič (Arrigoni), Neje Košir (ŠD SU) in v polfinalu še od Lare Žnidaršič (Logatec). Svoj edini niz je Erhatičeva izgubila v četrtfinalu proti Kaji Drljači (B2), pred tem pa je bila boljša od Eve Rebernak (Maribor) in v polfinalu še od Laure Rahotin Pavič (Vesna).

Naslov državne prvakinje je osvojila Sara Erhatič, druga je bila Neža Horvat, tretje mesto pa sta si delili Lara Žnidaršič in Laura Rahotin Pavič.

Kar 91 igralcev pa se je za naslov državnega prvaka borilo v konkurenci mlajših kadetov. Vlogo prvega favorita je upravičil Aleks Koren, ki je do naslova državnega prvaka prišel brez izgubljenega niza. V prvem krogu je bil prost, nato pa je po boljši od Dominika Rebiča (Škofja Loka), Žige Abrahama (Inter Diskont), Vida Semprimožnika (Savinja), v polfinalu od Luke Čačića Blažeka (Arrigoni) in v finalu še od Filipa Miščevića (Letrika), ki je v polfinalu v bratskem obračunu premagal Aleksandra. Na poti do finala je premagal še Luko Bohaka (Mengeš), Svita Kadunca (ŠD Šentjošt) in Maya Bočka (B2).

Naslov državnega prvaka je osvojil Aleks Koren, drugi je bil Filip Miščević, tretje mesto pa sta si delila Luka Čačić Blažek in Aleksandar Miščević.

Med dvojicami sta bili pri mlajših kadetinjah najboljši sestri Laura in Klara Rahotin Pavič, ki sta v finalu s 3:0 premagali Saro Erhatič in Nežo Horvat (Cirkovce/Inter Diskont). Državni prvakinji sta bili v polfinalu boljši od Pie Kundih in Tare Šesek (Cirkovce/Vesna), podprvakinji pa sta ugnali Kajo Drljača in Metko Marcen (B2).

Bolj izenačen je bil finalni obračun v dvojicah pri mlajših kadetih, saj sta Aleks Koren in Luka Čačić Blažek (Cirkovce/Arrigoni) brata Aleksandra in Filipa Miščevića premagala s 3:2. V polfinalu sta Koren in Čačić Blažek bila boljša od Vida Semprimožnika in Urbana Zavasnika (Savinja), brata Miščević pa od Maya Bočka in Tijana Malića (B2/Logatec).

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh