S tekmama v Puconcih se začenja polfinale končnice DP

Po več kot mesecu dni premora se bo v petek s tekmami polfinala končnice nadaljevalo državno prvenstvo v obeh 1. SNTL. Prvi dve tekmi bosta na sporedu v Puconcih, kjer bo moška ekipa Keme I gostila najbolje uvrščeno ekipo rednega dela prvenstva, ŠD SU, ženska ekipa Keme I pa Vesno, ki je bila najboljša v prvi ženski ligi. V drugih dveh polfinalnih obračunih se bodo pomerili lanskoletni finalisti končnice državnega prvenstva. V soboto bo branilec naslova, Maribor, gostil ravenski Fužinar Inter Diskont, Izolčanke, trikratne zaporedne državne prvakinje pa bodo s Kajuh-Slovanom doma igrale v ponedeljek, 7. junija. Na sporedu sta tudi prvi tekmi za popolnitev 1. SNTL za moške in 2. SNTL za moške. Igra se na dve zmagi.

Kema Puconci – ŠD SU (petek, 4. junij)

Novomeški ŠD SU je v svoji drugi prvoligaški sezoni redni del državnega prvenstva končal na prvem mestu, Pucončani pa so bili četrti.

»Z rednim delom prvenstva smo več kot zadovoljni, saj nismo pričakovali prvega mesta. Zdaj, ko nam je to uspelo, bomo dali vse od sebe, da izkoristimo prednost domače dvorane. Glede na obveznosti, ki jih imam jaz in drugi posamezniki v ekipi, smo se na končnico pripravljali po svojih najboljših močeh. Vsakdo je imel individualni program, zato verjamem, da bomo že v Puconcih dobro pripravljeni. Verjamem, da smo v svojem polfinalnem obračunu v prednosti, vendar je žogica okrogla, zato so možna tudi presenečenja. Vsekakor bomo naredili vse, da do njega ne bo prišlo. V drugem polfinalu pa bo veliko odvisno od dnevne forme vsakega posameznika in mislim, da so možni vsi izidi,« je pred petkovo tekmo v Puconcih dejal Uroš Slatinšek, trener in igralec ekipe ŠD SU, ki je bil z Mitjo Horvatom iz Fužinar Inter Diskonta s 17 posamičnimi zmagami in dvema porazoma tudi najboljši posameznik rednega dela državnega prvenstva.

»Z uvrstitvijo v končnico državnega prvenstva smo presegli svoja pričakovanja, zato bomo v tekmo lahko vstopili popolnoma neobremenjeno. Kakšnih posebnih priprav nismo imeli, saj so naši igralci obremenjeni s službenimi, študijskimi in drugimi šolskimi obveznostmi. Prvi cilj bo, da igramo po svojih najboljših zmožnostih, predvsem sproščeno, in če se bo pokazala kakšna priložnost za presenečenje, jo bomo zagotovo skušali izkoristiti,« je o pričakovanjih Keme Puconcev I povedal njen trener Mirko Unger.

Druga polfinalna tekma bo na sporedu v sredo, 9. junija, morebitna tretja pa 12. junija, obe v Novem mestu.

Maribor – Fužinar Inter Diskont (sobota, 5. julij)

V lanski sezoni sta se mariborska in ravenska ekipa srečali v finalu, prvič po letu 2012, sicer pa desetič, so se naslova veselili Mariborčani. Tokrat bodo varovanci Mirka Milovančeviča v vlogi izzivalcev, saj so redni del prvenstva končali na tretjem mestu in bodo morebitno tretjo tekmo polfinala igrali v gosteh. V rednem delu prvenstva so po dveh urah in pol s 5:4 slavili Ravenčani.

»Z rednim delom sezone smo bili zadovoljni, saj smo se uvrstili v želeno končnico, vendar cilji še ostajajo. Res je, da je od naše zadnje tekme minilo kar nekaj časa, vendar ker imamo mlado ekipo, je bilo zanjo kar nekaj tekmovanj, tako da smo bili ves čas v tekmovalnem ritmu. Naša igralca Aljaž Godec in Kristijan Žiga Žigon sta odlično igrala na mladinskem državnem prvenstvu in prav tako na državnem prvenstvu za člane U-21. Seveda si kot trener želim napredovanja v finale. Vem, da ne bo lahko, saj je Maribor neugodna ekipa, vendar je želja po finalu pri igralcih velika, kako se bo razpletlo, pa bomo videli. Želimo si prikazati dobro igro,« je želje ravenske ekipe razkril trener Darko Jamšek.

Mariborčani so bili praktično mesec dni brez tekem, vendar so Grega Komac, Tomaž Roudi in Matevž Črepnjak tako izkušeni, da jim to ne bi smelo predstavljati večjih težav.

Druga polfinalna tekma bo na sporedu v sredo, 9. junija, morebitna tretja pa 12. junija, obe na Ravnah na Koroškem.

Kema Puconci – Vesna (petek, 4. julij)

Zaloška Vesna je zelo prepričljivo slavila v rednem delu državnega prvenstva, saj je v devetih tekmah izgubila le deset dvobojev. Med drugim je v gosteh s 5:0 premagala tudi Kemo Puconce, s katero se bo pomerila v polfinalu končnice. Pucončanke so že z uvrstitvijo v končnico presegle svoja pričakovanja.

»Imamo mlado ekipo, za katero bo igranje v končnici nagrada za vloženo delo. Žal smo imeli nekaj težav s treningi, saj je to obdobje, ko je bila pri nekaterih igralkah v ospredju matura. V vsakem primeru pa bomo naredili vse, da Vesni nudimo čim boljši odpor. Velja podobno kot za moško ekipo, če se bo ponudila priložnost za presenečenje, jo bomo skušali izkoristiti. V drugem polfinalnem obračunu pa je rahli favorit Kajuh-Slovan,« je pred petkovo prvo polfinalno tekmo z Založankami dejal Mirko Unger, trener Keme Puconcev.

»V rednem delu prvenstva so pokazali, da smo najboljši, dobili smo tudi neposredni obračun s Kajuh Slovanom, čeprav smo igrali brez svoje tretje igralke, Špele Trelec. Z uvrstitvijo v končnico smo prvega od dveh ciljev dosegli. Res je, da smo v prvem delu premagali Pucončanke brez izgubljenega dvoboja, vendar se s tem, kakšen bo izid v polfinalu, ne obremenjujemo. Na koncu šteje le zmaga in to je tisto, kar nas pelje v finale,« napoveduje Bojan Pavič, trener Vesne, ki ni bil zadovoljen zaradi dolgega premora po koncu rednega dela državnega prvenstva. »Ni mi jasno, zakaj je bil tako dolg premor. V tem obdobju igralke niso imele tekem, za nameček pa se bo pojavila težava, če bo Kajuh-Slovan zmagal v drugem polfinalnem obračunu, saj bo njihova igralka Lara Opeka igrala na evropskem prvenstvu v Varšavi, tako da je vprašanje, kdaj se bo sploh lahko igral finale?«

Druga polfinalna tekma bo na sporedu v sredo, 9. junija, morebitna tretja pa 12. junija, obe v Zalogu.

Arrigoni – Kajuh-Slovan (ponedeljek, 7. junij)

Izolčanke so lani do svojega tretjega zaporednega naslova državnih prvakinj prišle prav po zmagi nad Kajuh Slovanom. Tudi v letošnji sezoni je ekipa s Kodeljevega redni del prvenstva končala na drugem mestu, medtem ko je bil Arrigoni, ki je ostal brez reprezentantke Lee Paulin, na koncu tretji. Ob Vesni je v prvem krogu s 3:5 izgubil tudi z Ljubljančankami.

»Glede na to, da smo ostali brez Paulinove, smo izredno zadovoljni s tretjim mestom po rednem delu prvenstva. Žal pa se skorajda nismo mogli pripravljati na polfinale končnice, kajti naša najboljša igralka Jana Ludvik je imela covid-19, zato še vedno ne trenira, druge igralke pa so bile obremenjene s šolskimi obveznostmi. Tudi zato v polfinalu nimamo prav nobenih pričakovanj, saj bomo igrali oslabljeni,« je o težavah v izolskem taboru povedal Igor Novel, predsednik NTK Arrigoni.

Manj težav so imeli v Kajuh Slovanu. »Premor med rednim delom in finalom seveda ni bil v korist članicam, ki so imele v tem času zgolj eno tekmovanje. Pa vendar mislim, da smo dobro trenirali, kar so pokazali tudi rezultati na prvenstvih. Prve tri naše igralke (Lara Opeka, Tjaša Novak, Enya Moltara) so reprezentantke in bodo imele v juniju veliko obveznosti. Ker se reprezentančne in ligaške obveznosti prekrivajo, bomo morali dati v polfinalu prednost slednjim, zato se igralke ne bodo mogle v celoti udeležile reprezentančnih priprav. V času finala končnice bodo naše igralke nastopile na EP za članice na Poljskem in na Balkanskih igrah v Bolgariji. V primeru, da se ekipa Kajuh-Slovana uvrsti v finale, kar tudi je naš cilj, pa bomo morali iskati rešitve za nove termine,« pa je pred začetkom polfinala končnice povedala Špela Polončič, trenerka Kajuh-Slovana.

Druga polfinalna tekma bo na sporedu v sredo, 9. junija, morebitna tretja pa 12. junija, obe v Ljubljani.

Tekmi za popolnitev 2. SNTL za moške in 3. SNTL za moške

V 2. SNTL za moške je prvo mesto osvojila zaloška Vesna, ki se po dolgih letih spet vrača med najboljše slovenske klube. Drugi je bil lanskoletni prvoligaš, Cornilleau Mengeš II, ki ga čakajo tekme z Xiomom Muto, ekipo, ki je letošnji prvoligaški ples končala na devetem mestu. Ekipa, ki bo prej prišla do dveh zmag, bo v prihodnji sezoni igrala v 1. SNTL za moške.

V soboto bo na sporedu tudi prva kvalifikacijska tekma za 2. SNTL za moške. Prednost domačega igrišča bo imela Gorica, ki je v 3. SNTL za moške osvojila drugo mesto, prva tekma pa bo v Murski Soboti, pri Soboti, devetouvrščeno ekipo druge lige. Tudi tu se igra na dve zmagi.

Obe drugi tekmi kvalifikacij bosta na sporedu v sredo, 9. junija, morebitni tretji pa v soboto, 13. junija.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh