Romuni boljši tudi od pomlajene slovenske zasedbe

Pomlajena slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je v zadnji tekmi kvalifikacij za ekipno evropsko prvenstvo v skupini A6 še drugič izgubila z Romunijo, ki je v Bukarešti zmagala s 3:0. Navkljub porazu bo Slovenija med 10. in 17. septembrom igrala na evropskem prvenstvu v Malmöju na Švedskem.

Zaradi klubskih obveznosti Andreja Ojsteršek Urh tokrat ni računala na Darka Jorgića in Denija Kožula, kajti Slovenija je imela ob Romuniji, obe sta po dvakrat premagali Ukrajino, že zagotovljen nastop na ekipnem evropskem prvenstvu. Tako se je v prvem dvoboju Aljaž Godec pomeril s Cristianom Pleteo, ki je v prvi medsebojni tekmi v Črnomlju s 3:2 premagal tudi Darka Jorgića. Mladi Ravenčan, 498. na svetovni lestvici, ki že drugo sezono trenira v Nemčiji pri nekdanjem slovenskem reprezentantu Janu Žibratu, je nudil več kot odličen odpor 143. igralcu svetovne lestvice. V prvi niz je vstopil premalo sproščeno, tako da je Pletea hitro pobegnil za pet točk (8:3), v končnici niza pa je svoje znanje pokazal tudi Godec, ki je bil v drugem večinoma v prednosti in na koncu tudi izkoristil prvo zaključno žogo. Naslednja dva niza, s tem pa tudi dvoboj, sta pripadla Pletei, ki je imel več težav v tretjem nizu, v četrtem pa je Godec še vodil s 4:2, vendar mu je v nadaljevanju niza popustila zbranost, tako da je bil poraz neizbežen.

Najbolj izkušen mož slovenske reprezentance v Bukarešti, 23-letni Peter Hribar, je odlično začel dvoboj s Hunorjem Szocsem, saj je povedel s 6:1. Toda sedem let starejši Romun, ki v Črnomlju ni igral, je izid na sedmi točki izenačil, nato pa povedel z 9:7, vendar se Hribar ni sprijaznil s porazom. Dosegel je tri zaporedne točke in imel celo zaključno žogico za vodstvo z 1:0, ki je ni izkoristil, zato pa jo je Szocs. Čeprav je bila v drugem nizu prednost večinoma na strani romunskega igralca, ki je povedel tudi z 8:5 in imel dve zaključni žogici, se je zmage v njem veselil Hribar. Tudi začetek tretjega niza je pripadel Szocsu, ki je povedel s 7:2, Hribar se mu je približal na točko zaostanka (6:7), toda po minuti odmora je Romun dosegel štiri zaporedne točke. V četrtem nizu je bil ves čas boljši izkušenejši Szocs.

Zelo hrabro je v svoj prvi članski dvoboj vstopil še ne 16-letni Miha Podobnik, ki je v prvem nizu proti Ovidiu Ionescu prišel celo do štirih zaključnih žogic, toda vse štiri le 17 let starejši ubranil, nato še eno, zato pa je sam izkoristil prvo. Vse pohvale za igro si je mladi Logatčan zaslužil tudi za predstavo v drugem nizu, v katerem je še vodil z 8:6 in 9:7, toda Ionescu je prvi prišel do zaključne žogice. Prve ni izkoristil, zato pa je drugo. V tretjem nizu je bil ves čas v prednosti Ionescu, ki je vodil tudi s 6:3, vendar se mu je Podobnik približal le na točko zaostanka (7:8), kaj več pa mu ni uspelo.

»V bistvu smo Romune presenetili. Verjetno so mislili, da bodo do zmage prišli na podoben način, kot je pred našo tekmo do nje prišla njihova ženska ekipa proti Madžarski, toda fantje so pokazali, da znajo slediti taktiki in to se je izkazalo, za kar uspešno. Da bi presenetili polno zasedbo Romunije, bi morali imeti fantje za sabo večjo kilometrino in tudi še bolj izdelane udarce, kar še zlasti velja za končnice nizov. Vseeno si fantje zaslužijo pohvale za dobro predstavo, njihovo borbenost, presenetil pa jih je dokaj velik obisk gledalcev, česar niso navajeni. Tokrat je prednost pred Brinom Vovkom Petrovskim dobil Miha Podobnik, ki je bil na treningih v boljši formi, verjamem pa, da jo bo že v bližnji prihodnosti dobil tudi Brin,« je po tekmi dejala Andreja Ojsteršek Urh, selektorica slovenske reprezentance.

Romunija – Slovenija  3:0

Cristian Pletea – Aljaž Godec        3:1 (7, -9, 8, 4)

Hunor Szocs – Peter Hribar           3:1 (10, -10, 6, 4)

Ovidiu Ionescu – Miha Podobnik  3:0 (11, 10, 7)

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh