Ravenčanke potrdile drugo mesto

V zadnjem, 10. krogu 1. SNTL za ženske je v Puconcih Fužinar Inter Diskont s 4:2 premagal domačo Kemo Murexin in na ta način potrdil drugo mesto po rednem delu tekmovanja. Vodilni Kajuh-Slovan je bil v Logatcu s 4:0 boljši od domače ekipe, v Vrtojbi pa so bile domačinke s 4:3 boljše od Arrigonija, kar je bila njihova edina zmaga v letošnji sezoni.

Tekmo, ki je odločala o drugem mestu po rednem delu državnega prvenstva, s tem pa tudi o prednosti domačega igrišča v morebitni tretji polfinalni tekmi končnice, so dobile Ravenčanke. Delo jim je olajšala tudi odsotnost poškodovane Blažke Harkai, ki jo je zamenjala mlada Lana Maučec. Za ravensko ekipo je do dveh posamičnih zmag prišla Polona Horvat, ki je bila z Nušo Kadiš uspešna tudi v dvojicah, mlajša od sester Kadiš pa je po hudem boju s 3:2 ugnala še Ano Kovačec. V domači ekipi sta po enkrat zmagali Ema Crnkovič, ki je bila boljša od Nuše Kadiš, medtem ko je Ana Kovačec premagala Leo Kadiš.

Aktualne državne prvakinje so prišle še do svoje desete zmage. V Logatcu sta Lara Opeka in Tjaša Novak najprej slavili v dvojicah, v nadaljevanju sta bili obe uspešni tudi v posamičnih obračunih, četrto zmago pa je dodala Nuša Bolte.

Brez Jane Ludvik so Izolčanke v Vrtojbi ostale praznih rok. Minea Ljuca, Manca Paljak in Layla Turk so sicer dobile po en posamični dvoboj, toda po zaostanku 1:3 so do zmag prišle tudi Petra Pia Fornazarič, Eva Cerkvenič in Tina Mozetič v domači ekipi. Ker je igra dvojic pripadla Fornazaričevi in Cerkveničevi, so Vrtojbenke vpisala edino letošnjo zmago.

Para polfinala končnice sta Kajuh-Slovan – Arrigoni in Inter Diskont – Kema Murexin. Prvi tekmi so na sporedu v sredo, 8. maja, drugi 11. maja in morebitni tretji, 15. maja. Igra se na dve zmagi. Finale se bo začel 25. maja, druga tekma bo na sporedu 1. junija, morebitna tretja pa 8. junija. Tudi finale se igra na dve zmagi.

V 2. SNTL za ženske je prvo mesto osvojila Vesna, drugi je bil ŠD SU. Obe ekipi sta se uvrstili v 1. SNTL.

Izid 10. kroga v 1. SNTL za ženske: Kema Murexin – Inter Diskont 2:4, Logatec – Kajuh-Slovan 0:4, Vrtojba – Arrigoni 4:3.

Vrstni red po rednem delu 1. SNTL za ženske: 1. Kajuh-Slovan 20 (40:9), 2. Inter Diskont 14 (33:20), 3. Kema Murexin 12 (29:22), 4. Arrigoni 8 (31:27), 5. Logatec 4 (9: 36), 10. Vrtojba 2 (11:39).

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh