Ravenčankam in Savinjčanom tudi letos ekipna mladinska naslova

V organizaciji NTK Fužinar Inter Diskont je na Ravnah na Koroškem potekalo zaključni turnir ekipnega državnega prvenstva za mladinke in mladince. Tako kot lani v Murski Soboti so se naslova veselile mladinke domačega Fužinar Inter Diskonta in mladinci Savinje. Pri mladinkah je bila druga Kema Murexin, tretja pa Letrika, pri mladincih pa Mengeš I in Kema Murexin.

Nekaj težjo pot do ubranitve naslova so imele Ravenčanke, ki so v polfinalni skupini s 5:1 premagale Krko in ŠD SU, šele v devetem dvoboju po zmagi Nike Pandev nad Zalo Kontelj pa s 5:4 še Kajuh-Slovan. V drugi polfinalni skupini je bila brez poraza prva Kema Murexin, ki je bila v prvem krogu s 5:1 boljša od Arrigonija in s 5:0 še od Mengša I. Podobno kot Ravenčanke so v tretjem krogu s 5:4 premagale še Letriko.

V finalni skupini od 1. do 4. mesta so tako Ravenčanke kot Pucončanke slavile s 5:3, domačinke so bile boljše od Letrike, Kema Murexin pa od Kajuh-Slovana. O prvem mestu je tako odločala tekma med že lani najboljšima dvema ekipama, tako kot v Murski Soboti pa so bile spet boljše Ravenčanke, ki so slavile s 5:1. Po dvakrat sta bili uspešni, Nuša Kadiš in Polona Horvat, eno zmago je dodala še Nika Pandev, za Pucončanke pa je do zmage prišla Blažka Harkai. Bolj napeta je bila tekma za končno tretje mesto, v kateri je Letrika s 5:4 premagala Kajuh-Slovan. Vse tri svoje dvoboje je dobila Sara Tokić, ki je bila edina neporažena igralka na državnem prvenstvu, po enkrat pa sta zmagali Eva Cerkvenič in Valentina Mišigoj, za Ljubljančanke pa sta po dvakrat slavile Enya Moltara in Katarina Lešnjak.

Peto mesto je osvojil ŠD SU, šesti je bil Arrigoni, sedmi Mengeš I in osma Krka.

Do prvega mesta samo z enim izgubljenim dvobojem

Vse pohvale si zasluži prva ekipa Savinje ZIT, ki je v predtekmovalni skupini s 5:0 premagala vse tri svoje nasprotnike, Arrigoni, ŠD SU in Mengeš I, ki se je ob njih uvrstil v finalno skupino od 1. do 4. mesta. V finalno skupino se je uvrstila tudi druga ekipa Savinje, ki je v prvi tekmi druge polfinalne skupine s 5:4 premagala Kajuh-Slovan, nato z 1:5 izgubila proti Kemi Murexin, v tretji pa je bila boljša od Mengša II. Brez poraza so prvo mesto osvojili Pucončani, ki pa so v finalni skupini s prvo mengeško ekipo izgubili s 3:5, medtem ko je klubski obračun pripadel prvi ekipi Savinje. Tudi to tekmo je Savinja ZIL dobila s 5:0. V zadnjem krogu so Savinjčani premagali še Pucončane, v tem dvoboju pa je praznih rok ostal le Matic Čopar, ki je moral priznati premoč Nina Šegule, zato pa je bil boljši od Jureta Smodiša. Po dvakrat sta zmagala Domen Hohnjec in Brin Vovk Petrovski, ki sta državno prvenstvo, tako kot Dejan Jovanović, ki je zmagal enkrat, končali neporaženi. Drugo mesto je po zmagi nad drugo ekipo Savinje s 5:2 pripadlo Mengšu I.

Končno peto mesto je osvojil Kajuh-Slovan, šesti je bil ŠD SU, sedmi Arrigoni in osmi Mengeš II.

Omeniti še velja, da so Savinjčani prejšnji teden slavili tudi v ekipnem kadetskem državnem prvenstvu, kar je bil že njihov četrti zaporedni naslov. Podoben podvig na prelomu tisočletja uspel le še Soboti.

Končni vrstni red

Mladinke: 1. Fužinar Inter Diskont (Polona Horvat, Nuša Kadiš, Nika Pandev, Urša Večko, Nina Mačič), 2. Kema Murexin (Blažka Harkai, Ema Crnkovič, Ana Gergek), 3. Letrika (Sara Tokić, Valentina Mišigoj, Eva Cerkvenič), 4. Kajuh-Slovan (Enya Moltara, Katarina Lešnjak, Pika Bavdek, Zala Kontelj), 5. ŠD SU (Lana Slatinšek, Neža Gazvoda, Neja Gazvoda), 6. Arrigoni (Layla Turk, Erin Ukovič, Vita Kocjančič), 7. Mengeš I (Urša Rozman, Živa Markič, Tina Križnič), 8. Krka (Kim Kastelic, Tija Kastelic, Barbara Jedlovčnik).

Mladinci: 1. Savinja ZIL (Brin Vovk Petrovski, Domen Hohnjec, Dejan Jovanović, Matic Čopar), 2. Mengeš I (Aljaž Goltnik, Dejan Jokič, Luka Jokič, Timotej Jerina, Nel Savšek Pinarič), 3. Kema Murexin (Jure Smodiš, Nino Šegula, Jan Lipič), 4. Savinja II (Miha Fatur, Brin Kunstelj, Nejc Zavašnik, Gašper Srebočan Čebela), 5. Kajuh-Slovan (Mihael Kocjančič, Bor Brodnjak, Filip Mušić, Gašper Horvat), 6. ŠD SU (Mark Gazvoda, Maj Murn, Patrik Blažević), 7. Arrigoni (Luka Čačić Blažek, Mihajlo Pauković, Mateo Ilić, Ji Kejun), 8. Mengeš II (Adam Rakun, Jan Šobar, David Grad, Vid Kočar).

Izidi ekipnega DP za mladinke in mladince

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh