Ravenčani uspešni v Puconcih

V 17. krogu 1. SNTL za moške je derbi v Puconcih s 5:3 pripadel Inter Diskontu. S 5:3 je v gosteh proti Kajuh Slovanu zmagala tudi Savinja I, vodilni ŠD SU I je bil doma s 5:0 boljši od Xiom Mute, Maribor je prav tako doma s 5:1 premagal Mengeš I, Krka pa je bila v Novem mestu s 5:1 boljša od Vesne. Tudi v 1. SNTL za ženske so bile na sporedu tekme 17. kroga. Letrika je v derbiju kroga premagala Cirkovce s 5:3, medtem ko so vodilne Kodeljevčanke s 5:1 premagale Logatčanke. Tekma med Kemo Puconci in Inter Diskontom je preložena.

Do konca rednega dela državnega prvenstva je le še krog, vendar je še vedno kar nekaj tekem, ki so bile zaradi karanten in obolelosti zaradi covida-19 preložene. Kljub temu je že znano, katere štiri ekipe se bodo v končnici potegovale za naslov državnega prvaka.

Že nekaj časa je znano, da bo v končnici igral ŠD SU, ki je v 17. krogu brez izgubljenega dvoboja prišel do petnajste zmage v prvenstvu. Proti Xiom Muti so Novomeščan igrali brez Jureta Slatinška, vendar je Uroš Slatinšek spet prišel do novih dveh zmag in je še naprej edini igralec v ligi, ki je še neporažen, do dveh zmag je prišel Mitja Omerzel, obakrat s 3:2, enkrat pa je zmagal še Jožko Omerzel.

Do pomembne zmage je v zaostali tekmi 14. kroga prišla Kema Puconci, ki je v petek doma premagala Maribor s 5:3. S to zmago so si Pucončani dokončno potrdili uvrstitev med štiri najboljše slovenske ekipe, medtem ko bodo Mariborčani letošnjo sezono končali na petem mestu. V domači ekipi je bil s tremi zmagami junak dvoboja Tomaž Pelcar, dvakrat pa je bil uspešen še Damjan Zelko. Za Mariborčane so po enkrat zmagali Tomaž Roudi, Gregor Komac in Matevž Črepnjak. Le dan pozneje pa so Pucončani morali priznati premoč Ravenčanov, ki so si s to zmago tudi praktično zagotovili uvrstitev v končnico državnega prvenstva, v kateri bodo branili lanskoletni naslov. Spet je trikrat zmagal Mitja Horvat, dvakrat pa Darko Jamšek. Z malce sreče bi do zmage lahko prišli tudi Pucončani, za katere je dvakrat zmagal Tomaž Pelcar, enkrat pa Damjan Zelko. Svoj edini dvoboj je Pelcar izgubil proti Horvatu z 2:3 (-11, 10, -5, 16, -11), medtem ko je Zelka s 3:2 (9, 4, -7, -8, 10) premagal Jamšek.

Napeto je bilo tudi na Kodeljevem, kjer tri zmage Andraža Novaka niso bile dovolj za četrto zmago Kajuh Slovana. Več razpoloženih igralcih so imeli v svojih vrstah Savinjčani, ki so si z novima točkama zagotovili najmanj četrto mesto po rednem delu prvenstva. Trenutno so tretji. Za Lučane sta po dvakrat zmagala Jaka Golavšek in Patrik Rosc, enkrat pa Brin Vovk Petrovski. V domači ekipi je Mihael Kocjančič oba svoja dvoboja izgubil z 2:3, s tem, da je proti Golavšku vodili že z 2:0 v nizih, tretjega pa je izgubil z 9:11.

Mariborčani so po petkovem porazu v Puconcih, s katerim so izgubili vse možnosti za uvrstitev v končnico državnega prvenstva, v soboto premagali Mengšane. Tudi na tej tekmi sta se dva dvoboja končala šele v petem nizu, Tomaž Roudi je bil boljši od Klemna Jazbiča, Matevž Črepnjak pa Andraža Avblja. V domači ekipi je Roudi premagal še Roka Trtnika, dvakrat pa je bil za Mariborčane uspešen še Gregor Komac. Za goste je enkrat zmagal Klemen Jazbič.

Novomeška Krka, za katero sta spet igrala Neven Krković in Matej Mamut, ni imela večjih težav proti Vesni. Oba sta zmagala po dvakrat, enkrat je bil slavil tudi Aljaž Šmaljcelj, ki je bil s 3:2 boljši do Filipa Kolleta. Za Založane je do edine zmage prišel Bojan Pavič.

Letrika vse bližje končnici

Še več preloženih tekem kot v prvi moški ligi, bodo morali do konca rednega dela prvenstva odigrati v prvi ženski ligi. V njej bo zagotovo v končnici igral Kajuh Slovan, ki tudi Logatčankam ni imel večjih težav na poti že do trinajste zaporedne zmage. Najbolj napet je bil dvoboj med petnajstletno Enyo Moltara in izkušeno Nino Zupančič, v katerem je Logatčanka vodila z 2:0 v nizih, na koncu pa se je zmage veselila domača igralka. Moltara je premagala tudi Kajo Okorn, dvakrat je za Kodeljevčanke zmagala še Lara Opeka, enkrat pa Tjaša Novak. Do edine zmage za gostje je proti Tjaši Novak prišla Nina Zupančič.

Na dobri poti, da zaigra v končnici, je tudi Letrika, ki je doma premagala Cirkovce. S tremi zmagami se je izkazala finalistka članskega državnega prvenstva, petnajstletna Sara Tokić, ki je dobila vse tri svoje dvoboje, z dvema zmagama pa se je izkazala še Eva Cerkvenič, ki je v najbolj izenačenem dvoboju s 3:2 (6, -12, -9, 9, 7) ugnala Ino Unger, ki je za gostje sicer prispevala eno zmago, do dveh pa je prišla Katja Kranjc. N

Navkljub porazu so Cirkovce še na mestu, ki prinaša končnico državnega prvenstva. Tako kot tudi Inter Diskont, ki je moral tekmo v Puconcih preložiti.

Arrigoni je brez dvoboja s 5:0 premagal Vesno.

Velenjski Tempo pred uvrstitvijo v 1. SNTL

V 2. SNTL za moške so bile na sporedu tekme devetega kroga, ki je bil najbolj pomemben za velenjski Tempo, ki si je z novima zmagama teoretično že zagotovil napredovanje med najboljše slovenske klube. Velenjčani so bili v dopoldanskem dvoboju s 5:0 boljši od Melamina, popoldne pa so s 5:1 premagali še Ilirijo.

Trenutno je na drugem mestu, ki prinaša repasaž, Kema Puconci II, ki ima ob 15 odigranih tekmah tri poraze, mesto za njimi je Rakek, ki ima ob enakem številu odigranih tekem poraz več. Rakek je v devetem krogu dopoldne v gosteh premagal Savinjo II s 5:2, v pravem maratonskem obračunu pa je bil s 5:4 boljši še od Mengša II. Do odločilne zmage je prišel neuničljivi Darijan Vizjak, junak dvoboja pa je bil Žiga Urbanc s tremi zmagami. Pucončani so lokalni derbi s Sobočani morali preložiti.

Jeseničanke najboljše v 2. SNTL za ženske

V četrtem krogu 2. SNTL za ženske so Jeseničanke s 5:4 premagale Mengšanke in samo potrdile prvo mesto na lestvici. Trikrat je zmagala Mojca Smolej, dvakrat pa Barbara Jančič, za gostje je bila dvakrat uspešna Urša Rozman, po enkrat pa sestri dvojčici Brina in Živa Markič. V tekmi za tretje mesto je bil Rakek s 5:3 boljši od Preserja.

V 2. SNTL za moške Logatec ali B2 Bendl

Šele v zadnjem krogu bo padla odločitev, ali se bo v 2. SNTL uvrstil Logatec ali B2 Bendl. V 11. krogu so bili aktivni le Kranjčani, ki so doma premagali tako Letriko kot Gorico, v vnaprej odigrani tekmi 12. kroga pa so bili s 5:0 boljši še od svoje druge ekipe. Prvenstvo so končali s tremi porazi in so si zagotovili najmanj drugo mesto, na katerem so trenutno Logatčani, ki imajo za zdaj dva poraza, odigrati pa morajo še tri tekme. Ta konec tedna so morali dve preložiti, prihodnji teden pa igrajo le še s Škofjo Loko.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh