Ravenčani še tretjič zaporedoma, pri mladinkah najboljša Letrika

Z najboljšima slovenskima mladincema, Aljažem Godcem in Žigo Kristijanom Žigonom, je bil Fužinar Inter Diskont tudi na letošnjem ekipnem državnem prvenstvu, ki ga je v Kidričevem vzorno pripravil NTK Cirkovce, edini favorit za naslov državnega prvaka. Z osmimi zmagami so Ravenčani vlogo favorita tudi potrdili. Do drugega mesta je prišla Savinja I, tretji pa je bila Kema. Pucončani so se tretjega mesta veselili tudi pri mladinkah, kjer je bila najboljša Letrika, drugi pa je bil Fužinar Inter Diskont.

Že v kvalifikacijski skupini so Ravenčani brez večjih težav osvojili prvo mesto. Godec in Žigon v treh tekmah proti Vesni I, Muti in Savinji II nista izgubila niti dvoboja, eno zmago pa je h končnemu uspehu dodal tudi Leon Veronik. Še prepričljivejši so bili varovanci Jureta Dretnika v polfinalni skupini, v kateri so prav tako dobili vse tri dvoboje, brez zmage pa je proti Juretu Smodišu iz Keme ostal le Veronik. Ob ravenski ekipi se je v finale uvrstila še Kema, ki je bila boljša od Rakeka in Mengša II.

V drugi polfinalni skupini je prevladovala Savinja I, ki je v kvalifikacijski skupini prav tako dobila vse tri svoje tekme. Najtežje delo so Savinjčani imeli proti ekipi ŠD SU, ki je bila lani druga. Pri Novomeščanih se je z dvema zmagama sicer izkazal Mitja Omerzel, vendar to ni bilo dovolj za končni uspeh, kajti za Savinjo I so po enkrat zmagali Brin Vovk Petrovski, Dejan Jovanović in Matic Čopar. V finalno skupino se je uvrstil še Mengeš I, ki je prav tako ŠD SU premagal s 3:2. Spet je bil Mitja Omerzel tisti, ki je obakrat prišel do zmage, v mengeški ekipi pa so po enkrat slavili Aljaž Goltnik, David Grad in Luka Jokić.

Tudi v finalni skupini je bil Fužinar Inter Diskont nepremagljiv. Predvsem to velja za Godca in Žigona, ki sta državno prvenstvo končala brez poraza. Najprej so bili Ravenčani s 3:1 boljši od Mengša I, nato pa so prvo mesto potrdili še z zmago s 3:1 proti Savinji I, ki si je drugo mesto zagotovila z zmago proti Kemi s 3:2. Spet so vsi trije njeni igralci, Čopar, Vovk Petrovski in Jovanović prišli do ene zmage, za Pucončane pa sta po enkrat zmagala Jure Smodiš in Nino Šegula.

Prvo mesto je tako brez poraza osvojil Fužinar Inter Diskont v postavi Aljaž Godec, Žiga Kristijan Žigon in Leon Veronik. To je bil že tretji zaporedni naslov za ekipo iz Raven. Druga je bila Savinja I z Brinom Vovkom Petrovskim, Dejanom Jovanovićem in Maticem Čoparjem, tretja Kema, za katero so igrali Jure Smodiš, Nino Šegula in Jan Lipič, četrto mesto pa je osvojil Mengeš I (Luka Jokić, Aljaž Goltnik, David Grad). V skupini od petega do osmega mesta je bil najboljši ŠD SU, za katerega je igral Mitja Omerzel, ki je bil, tako kot Godec in Žigon na koncu brez poraza, za Novomeščane pa so igrali še Andraž Zupančič, Maj Murn in Mark Gazvoda. Na šestem mestu je državno prvenstvo končal Rakek (Luka Stražišar, Roj Klopčič, Tine Krpan, Gašper Žirovnik Remenih), sedma je bila Vesna I (Aljaž Fortuna, Domen Grčar, Mark Dimnik, Miha Oražem) in osmi Mengeš II (Nal Savšek Pintarič, Jan Šober, Jan Kromar). Skupaj je nastopilo 17 ekip.

Izidi ekipnega državnega prvenstva za mladince

Na krilih Tokićeve do naslova

Le devet ekip se je pri mladinkah borilo za naslov ekipnih državnih prvakinj, kar zagotovo ni najbolj spodbuden podatek. Vendar to niti najmanj ne zmanjšuje uspeha Letrike, ki je v drugi kvalifikacijski skupini osvojila drugo mesto. Pred njo je bila Kema, ki je dobila vse tri dvoboje. Toda že v polfinalni skupini so Vrtojbenke po zmagi nad Fužinar Inter Diskontu, ki je bil najboljši v prvi kvalifikacijski skupini z le enim izgubljenim dvobojem, resno napovedale boj za prvo mesto. Največ zaslug za uspeh Letrike je z dvema zmagama imela aktualna kadetska in mladinska državna prvakinja, Sara Tokić, eno pa je dodala še Eva Cerkvenič. Za Ravenčanke je do zmage prišla Polona Horvat.

Drugo stopničko do prvega mesta so varovanke Miroslava Tokića naredile z zmago proti Krki, ob Tokićevi in Cerkveničevi je bila uspešna tudi Valentina Mišigoj, prvo mesto so morale potrditi še v dvoboju s Kemo, ki jih je v kvalifikacijski skupini premagala s 3:2. Tudi tokrat je bila Tokićeva nepremagljiva, saj je premagala tako Emo Crnkovič kot Blažko Harkai, z zmago proti Harkaijevi pa se je izkazala še Cerkveničeva. Edino zmago za Pucončanke je prispevala Živa Dogar.

Drugo mesto so osvojile Ravenčanke, ki so praznih rok ostale le proti Letriki, v finalni skupini pa so bile po izenačeni tekmi s 3:2 boljše od Keme. Z dvema zmagama je bila njihova junakinja Nuša Kadiš, eno je dodala še Polona Horvat. Za puconsko ekipo sta bili po enkrat uspešni Blažka Harkai in Ema Crnkovič. Ravenska ekipa je v zadnjem krogu s 3:0 premagala še Krko. Do zmag so prišle Kadiševa, Horvatova in Urša Večko. Novomeščanke so v polfinalni skupini, tekma je veljala tudi za finalno skupino, pošteno namučile Kemo. Obe svoji tekmi je dobila Kim Kastelic, medtem ko so Ana Blatnik in Tija Kastelic morali priznati premoč Harkaijevi, Dogarjevi in Crnkovičevi. Prav po zaslugi te zmage je Kema državno prvenstvo končala na tretjem mestu, medtem ko je bila Krka četrta.

Najboljša posameznica ekipnega državnega prvenstva je bila Sara Tokić, ki je dobila vse svoje dvoboje. Ob njej so za Letriko igrali še Eva Cerkvenič in Valentina Mišigoj, za drugouvrščeni Fužinar Inter Diskont Nuša Kadiš, Polona Horvat, Nika Pandev in Urša Večko, za tretjeuvrščeno Kemo Blažka Harkai, Živa Dogar, Ema Crnkovič in Ana Gergek ter za četrtouvrščeno Krko Kim Kastelic, Ana Blatnik, Tija Kastelic in Lara Šenica.

Na petem mestu je državno prvenstvo končala zaloška Vesna (Zala Kontelj, Katarina Lešnjak, Adrijana Mrazič), šesti je bil Mengeš (Eva Šobar, Živa Markič, Neža Pogačar Žun), sedmi Arrigoni (Vita Kocjančič, Erin Ukovič, Layla Turk) in osma Sobota (Anamarija Horvat, Eva Horvat, Eva Hauko). Že v kvalifikacijah je bilo konec prvenstva za domačinke prvenstva, ekipo Cirkovce.

Izidi ekipnega državnega prvenstva za mladinke

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh