Ravenčani premagali državne prvake

V šestem krogu 1. SNTL za moške je Fužinar Inter Diskont doma premagal vodilni ŠD SU s 4:2. Drugi derbi kroga je v napetem obračunu dobila Savinja I, ki je bila, prav tako doma, s 4:3 boljša od Keme Murexin I. Doma sta do dveh točk prišli tudi ekipi Krke I, ki je s 4:1 premagala Kajuh Slovan in Maribor, ki Vesni I ni prepustil niti niza, že pred tednom dni pa je Mengeš v gosteh premagal Tempo s 4:0. V 1. SNTL za ženske so bile na sporedu tekme petega kroga. Kema Murexin je bila v gosteh s 4:3 boljša od Arrigonija, Letrika  pa prav tako s 4:3 od Logatca. Državne prvakinje so še v Cirkovcah slavile s 4:1.

Ravenčani, ki so v drugem krogu izgubili s 3:4 proti Mariboru, so v prejšnjem krogu v Puconcih premagali lanskoletnega finalista končnice državnega prvenstva, v šestem pa so kot prvi na kolena spravili ŠD SU. Za aktualne državne prvake so bili usodni vsi trije domači igralci, kajti tako Žiga Kristijan Žigon, Darko Jamšek in Mitja Horvat so dobili po en posamični dvoboj, bržkone odločilna pa je bila zmaga Horvata in Žigona v igri dvojic, ko sta s 3:1 premagala Uroša Slatinška in Jožka Omerzela. Zanimivo je, da so se kar štirje od sedmih dvobojev končali z izidom 3:2, dva sta pripadla Ravenčanom (Žigon in Jamšek proti Omerzelu), dva pa Novomeščanom (brata Jure in Uroš Slatinšek proti Jamšku in Horvatu). Najdaljši dvoboj je bil med obema najboljšima igralcema svojih ekip, Horvatom in Urošem Slatinškom, ki ga je, kot rečeno, s 3:2 (10, -9, -7, 9, 14) dobil novomeški trener in igralec.

Napet in izenačen je bil tudi obračun med Savinjčani in Pucončani v Lučah, ki so ga na koncu dobili domači igralci. Tudi ta dvoboj se je zavlekel, trajal je tri ure in pol, v odločilni sedmi partiji pa je Jaka Golavšek s 3:2 (7, -8, 7, -8, 6) dobil Luko Norčiča. Pred njim sta bila za domačo ekipo uspešna Brin Vovk Petrovski, ki je s 3:1 ugnal najboljšega igralca Pucončanov, Tomaža Pelcarja in Patrik Rosc, ki je bil boljši od Norčiča. Golavšek in Vovk Petrovski sta slavila tudi med dvojicami. Za goste je Damjan Zelko dobil oba svoja posamična dvoboja, enega pa je prispeval še Pelcar.

Do pomembne zmage je proti Kajuh Slovanu prišla Krka I. Njen junak, je bil tokrat Aljaž Šmaljcelj, ki je ob obeh posamičnih dvobojih, z Nevenom Krkovićem, slavil še v igri dvojic. Svoj edini posamični dvoboj je dobil tudi Krković. Do edine ljubljanske zmage je prišel Andraž Novak.

Mariborčani so proti Vesni I izgubili le en niz, po enkrat so zmagali Matevž Črepnjak, Tomaž Roudi in Gregor Komac, do četrte zmage pa sta v igri dvojic prišla Anej Bradač Vranc in Mladen Kuntner. Že pred tednom dni so Mengšani domačemu Tempu niso prepustili niti ene zmage. Za njihovi novi dve točki so bili zaslužni Klemen Jazbič, Andraž Avbelj, Luka Tratnik ter dvojica Avbelj in Jazbič.

V Izoli in Logatcu odločal sedmi dvoboj

V petem krogu prve ženske namiznoteniške lige je bil prost ravenski Inter Diskont, še petič v letošnji sezoni pa so do dveh točk prišle varovanke Špele Polončič. Kodeljevčanke so po dveh zmagah Lare Opeka in ene Enye Moltara v posamičnih dvobojih – obe sta bili uspešni še med dvojicami -, na kolena spravile domače Cirkovce. Za domačo ekipo je do edine zmage proti Tjaši Novak prišla Ina Unger.

Izolčanke so v svoji dvorani pošteno namučile Pucončanke. Najboljša posameznica dvoboja je bila Jana Ludvik, ki je bila boljša tako od Blažke Harkai kot od Eme Crnkovič, z Mineo Ljuco pa je dobila tudi igro dvojic. V gostujoči ekipi sta po enkrat slavili Crnkovič in Blažka Harkai, dvakrat pa Ana Kovačec, ki je dobila tudi sedmi, odločilni dvoboj z Ljuco.

Tudi v Logatcu se je dveh točk veselila gostujoča ekipa in tudi v tem primeru šele po zmagi v sedmem dvoboju. V njem je do svoje edine zmage prišla Eva Cerkvenič, ki je bila boljša od Tereze Kavčič. Enkrat je za Letriko zmagala tudi Tina Mozetič, ki je bila boljša od Kaje Okorn, medtem ko je Sara Tokič premagala tako Kavčič kot Nino Zupančič. Slednjo s 3:2 (-8, 6, -9, 7, 9). V domači ekipi sta po enkrat slavili Zupančič in Kavčič, uspešna pa je bila tudi dvojica Zupančič in Okorn.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh