Ravenčani na krilih Horvata do finala končnice

V tretji, odločilni polfinalni tekmi končnice 1. SNTL za moške, je Fužinar Inter Diskont v domači dvorani premagal Maribor s 5:3. Prvi polfinalni obračun lanskoletnih finalistov državnega prvenstva so s 5:1 dobili branilci naslova, v drugi, minulo sredo, pa so s 5:3 slavili Ravenčani, ki so se tako s skupnim izidom 2:1 v zmagah uvrstili v finale. V njem se bodo pomerili z novomeškim ŠD SU, ki je v drugem polfinalnem obračunu izločil Kemo z 2:0 v zmagah. Prva finalna tekma bo na sporedu v soboto, 19. junija, druga in morebitna tretja pa bosta v Novem mestu, in sicer 23. oziroma 26. junija.

Pred šestimi dnevi je odločilno peto zmago za ravensko ekipo dosegel aktualni mladinski državni prvak Aljaž Godec, ki je v osmem dvoboju s 3:2 premagal Tomaža Roudija. Tudi na odločilni tretji tekmi je odločitev padla v osmem dvoboju in spet je bil na eni strani mize Tomaž Roudi, na drugi pa Mitja Horvat, ki je po izgubljenem uvodnem nizu dokaj prepričljivo dobil naslednja dva. Vendar se Roudi ni predal, v dramatični končnici četrtega niza je izsilil petega, v katerem je povedel s 5:1, vodil pa je tudi že s 7:2 in 9:4. Najbolj izkušeni domači igralec se mu je v končnici niza približal na točko zaostanka, a je Roudi prišel do dveh zaključnih žogic, nato pa še do tretje. Vse tri je Horvat ubranil, sam pa je nato izkoristil že kar prvo za končno zmago Fužinar Inter Diskonta.

Pred tem dvobojem je Roudi brez izgubljenega niza ugnal mladega Žigo Kristijana Žigona, sicer aktualnega mladinskega podprvaka in podprvaka do 21 let, ki je moral pozneje priznati tudi premoč Gregorja Komaca, ki je zmagal s 3:2. Zadnji niz je nekdanji slovenski reprezentant dobil z 11:9. Komac je bil boljši tudi od Godca, ki je v preostalih dveh svojih dvobojih svojo nalogo opravil odlično. V svojem prvem dvoboju je nadigral Matevža Črepanjaka, v še enem napetem obračunu pa s 3:2 tudi Roudija, potem ko je zaostajal z 1:2 v nizih. Junak domače ekipe pa je bil vendarle Horvat, ki je bil s 3:1 boljši od Komaca, tretji niz je dobil s 16:14, s 3:0 pa je premagal še Črepnjaka.

V prvi finalni tekmi bodo Ravenčani gostili ŠD SU, druga in morebitna tretja tekma  pa bosta v Novem mestu.

Fužinar Inter Diskont – Maribor  5:3

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh