Pucončani v Lučah po maratonskem dvoboju do dveh točk

V zadnji tekmi prvega kroga 1. SNTL za moške je v petek Kema Puconci I v napeti tekmi s 5:4 premagala domačo Savinja I. Junak puconske ekipe, je bil s tremi zmagami Tomaž Pelcar, odločilno, peto zmago pa je za goste v devetem dvoboju s 3:2 (-10, 7, 9, -10, 9) prinesel Luka Norčič, ki je bil boljši od Jake Golavška.

Pozno v noč se je v petek prevesila zadnja tekma uvodnega kroga 1. SNTL za moške. ŠD SU-ju, Inter Diskontu, Mariboru in Kajuh Slovanu, ki so bili v prvem krogu že uspešni, so se pridružili še Pucončani. Z malo sreče bi se zanimiva in napete tekma lahko, prevesila tudi na domačo stran, toda na koncu so se zmage vendarle veselili gostje. Največ zaslug zanjo je imel Tomaž Pelcar, ki je dobil vse tri svoje dvoboje, edini niz je oddal le Jaki Golavšku, po eno pa sta prispevala Damjan Zelko in Luka Norčič. Zanimivo je, da sta bila oba boljša od Golavška, do zmag pa sta prišla šele v petem nizu.

V domači ekipi si ob izkušenem Patriku Roscu, ki je zabeležil dve zmagi, pohvale ob prvem nastopu v prvi ligi zasluži mladi, 15-letni Brin Vovk Petrovski. Eden najboljših slovenskih mladih igralcev je praznih rok ostal le proti Pelcarju, zato pa je po zaostanku 0:2 v nizih premagal Norčiča, s 3:1 pa nato še Zelka.

Savinja I – Kema Puconci I   4:5

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh