Pucončani slavili v Mariboru, Kajuh Slovan do četrte zmage

V petem krogu 1. SNTL za moške je bilo najbolj zanimivo v Mariboru, kjer je Kema Puconci s 5:4 premagala domačo ekipo. Do zmage v gosteh je s 5:0 v Novem mestu prišel ravenski Inter Diskont, medtem ko je bil ŠD SU s 5:1 boljši od Kajuh Slovana. Do prve letošnje zmage je prišla Vesna, ki je s 5:3 doma premagala Mengeš I, Savinja I pa je bila s 5:0 boljša od Xiom Mute. V 1. SNTL za ženske je v Cirkovcah Kema Puconci I prav tako kot moška ekipa v Mariboru, zmagala s 5:4, Arrigoni je doma s 5:3 ugnal Inter Diskont, še do svoje četrte zmage pa je proti Krki s 5:1 prišel Kajuh Slovan.

Že v prejšnjem krogu v svoji dvorani so Pucončani do dveh točk proti Kajuh Slovanu prišli v devetem dvoboju, ko je Luka Norčič premagal Kristiana Čerina. Tudi v Mariboru se je tekma odločala v devetem dvoboju, spet pa je bil puconski junak Norčič, ki je bil s 3:0 boljši od 16-letnega Nejca Konjička. Še pred tem dvobojem je bil Norčič boljši tudi od Matevža Črepnjaka, dve zmagi pa je za goste prispeval tudi Tomaž Pelcar, enkrat pa je bil uspešen tudi Damjan Zelko. V domači ekipi je vse tri svoje dvoboje dobil Gregor Komac, enega je dobil še Črepnjak.

Pucončani so tako v prvi moški ligi še brez poraza, vendar s tekmo manj, s petimi zmagami pa se lahko pohvali aktualni državni prvak, Inter Diskont. Ravenčani v Novem mestu izredno pomlajeni Krki, za katero sta zaigrala tudi desetletni Žan Vidmar in dve leti starejši Amadej Rešetič, niso imeli večjih težav. Domačinom niso prepustili niti niza, po dvakrat sta zmagala Žiga Žigo in Luka Breznik, enkrat pa Mitja Horvat.

Prepričljivo je do nove zmage prišla tudi Savinja I. Še najrazburljivejši, je bil dvoboj dveh petnajstletnikov, Brina Vovka Petrovskega in Blaža Lapajneta, s 3:2, 15:13 v petem nizu, pa je zmagal domači igralec, ki je bil pred tem boljši tudi od Jureta Krakerja. Do dveh zmag je prišel še Jaka Golavšek, eno pa je vpisal Patrik Rosc.

Brata Jure in Uroš Slatinšek z dvema zmagama ter Jožko Omerzel so ŠD SU-ju prinesli novo zmago, v domači ekipi je bil uspešen le Andraž Novak. Veliko bolj napeto je bilo v Zalogu, kjer so domačini prišli do prvih dveh točk v letošnjem državnem prvenstvu. Spet je oba svoja dvoboja dobil izkušeni Bojan Pavič, ki je hkrati tudi trener Vesne, dve zmagi je dodal tudi Taj Lavrič, eno pa Filip Kolle, ki je s 3:2 v osmem dvoboju premagal Klemna Jazbiča. Za Mengšane je dvakrat zmagal Rok Trtnik, enkrat pa Andraž Avbelj.

Ema Crnkovič za dve točki Pucončank

Štirinajstletna Ema Crnkovič je brez izgubljenega niza premagala pet let starejšo Danielo Butkovsko Tomanič, kar je gostjam iz Puconcem tudi dokončno prineslo obe točki. Vendar bi bil izid kaj lahko tudi drugačen, kajti Ina Unger in Katja Kranjc sta proti Ani Kovačec in Blažki Harkai izgubili z 2:3, je pa res, da je Ungerjeva s 3:2 premagala Crnkovičevo. Blažka Harkai in Ana Kovačec sta bili uspešni še po enkrat, v domači ekipi sta po dvakrat zmagali tudi Ina Unger in Katja Kranjc.

Napeto je bilo tudi v Izoli, kjer je bila nepremagljiva Jana Ludvik s tremi zmagami, s svojo drugo pa je za zmago Arrigonija poskrbela Manca Paljk. V ravenski ekipi je bila z dvema zmagama najbolj uspešna Nuša Kadiš, eno je dodala Polona Horvat, brez nje pa je, tako kota v domači ekipi Layla Turk, ostala Lea Kadiš.

Kajuh Slovan je tudi proti Krki upravičil vlogo favoritinj. Edino zmago za Novomeščanke je prispevala Kim Kastelic, v domači ekipi sta bili po dvakrat uspešni Enya Moltara in Tjaša Novak, enkrat pa tudi Lara Opeka, ki je med tednom igrala na evropskem prvenstvu do 21 let v belgijskem Spaju, kjer se je od nadaljnjega tekmovanja poslovila v predtekmovanju. V odločilni tekmi za uvrstitev v glavni turnir je s 3:4 izgubila proti Francozinji Leili Mostafavi, sedmi niz z 10:12, vodila pa je že s 3:2 v nizih.

Izidi petega kroga v 1. SNTL za moške

Izidi petega kroga v 1. SNTK za ženske

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh